Μεγάλη γιορτή σπόρων του Πελίτι με παραγωγούς 17 χωρών – Παρών και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μεγάλη γιορτή σπόρων του Πελίτι με  παραγωγούς  17 χωρών  – Παρών και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

16:35:25,04/15/2018

Για την παράδοση και την επιστροφή στη φύση μίλησε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στη Γιορτή. Φωτογραφία: Life Events gr

Στην προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος  ήταν αφιερωμένη  η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018 και  η  2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.  Το «παρών»  στις εκδηλώσεις έδωσε και ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν καλλιεργητές και παραγωγοί σπόρων εκ 17 χωρώ  (Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α, Γουατεμάλα, Βενεζουέλα, Νότια Αφρική, Μπουρκίνα Φάσο, Ινδία, Γαλλία, κ.α.). Οι συμμετέχοντες κατέδειξαν πως  είναι ανάγκη η επιστροφή του ανθρώπου στη παράδοση και στη φύση.

Οι σπόροι έγιναν ανάρπαστοι στη γιορτή . Φωτογραφία: Life Events gr

Κατά τη διάρκεια των δρώμενων μοιράστηκαν παραδοσιακοί σπόροι στους συμμετέχοντες. Στη γιορτή παραβρέθηκε και ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων από την Κρήτη. Ο καλλιτέχνης εξήρε την πρωτοβουλία και υπογράμμισε πως τέτοια δρώμενα θα πρέπει να γίνονται παντού. «Είναι προσβολή του ανθρώπου προς τη φύση και τον ίδιο τον Θεό να αλλάζουμε αυτό που έχει δημιουργήσει», σημείωσε ο ίδιος.

Στο τέλος της Γιορτής σχημάτισαν όλοι οι συμμετέχοντες τον κύκλο της Ειρήνης και  τραγούδησαν σχετικά άσματα.  Η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018  και η 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων υποστηρίχθηκε από την Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ελληνικούς και ξένους φορείς.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.