Μαρίνας Καραγάτση- Το ευχαριστημένο

«Ψεύτρα ζωή…»

0
177

Μαρίνας Καραγάτση- Το ευχαριστημένο

17:55:06,02/12/2018
Η ζωή της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι. Φωτογραφία:©Vasia Anagnostopoulou

«Το Ευχαριστημένο», το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Πορεία»  στην Αθήνα σε σκηνοθεσία  του Δημήτρη Τάρλοου από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Ιουνίου  2018.

Η διασκευή  μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και  την  υπογράφει η Έρι Κύργια. Το έργο μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.

Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας – ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, τότε  η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Τη  διασκευή έκανε η Έρι Κύργια. Το έργο σκηνοθέτησε  ο Δημήτρης Τάρλοου. Τα σκηνικά- κοστούμια σχεδίασε η Ελένη Μανωλοπούλου. Τη μουσική μελοποίησε η Nalyssa Green.  Τους φωτισμούς τοποθέτησε ο Αλέκος Αναστασίου. Το σχεδιασμό του μακιγιάζ πραγματοποίησε η Εύη Ζαφειροπούλου.

Τις κομμώσεις φρόντισε ο Χρόνης Τζήμος. Το  βίντεο «γύρισε» η Βάσια Αναγνωστοπούλου.Βοηθοί του σκηνοθέτη ήταν οι Δήμητρα Κουτσοκώστα και  Θωμαΐς Γκερλεκτσή. Βοηθός της  σκηνογράφου – ενδυματολόγου ήταν ο Αλέξανδρος Γαρνάβος. Την εκγύμναση των ηθοποιών ανέλαβε η Χριστιάνα Κοσιάρη.

Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας. Φωτογραφία: ©Vasia Anagnostopoulou

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Καίτη Μανωλιδάκη (Λασκαρώ), Σίσσυ Τουμάση, (Μαρίνα), Σμαράγδα Σμυρναίου (Μίνα), Ειρήνη Δράκου (Νίκη), Χρήστος Μαλάκης (Καραγάτσης).

Το έργο παίζεται  στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και στις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώθηκαν ως εξής:

κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22) κι ανέργων: 12 ευρώ.

Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 12€ (αρχική τιμή 16€ και 14€ αντίστοιχα) μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις  22 Φεβρουαρίου 2018. Η παράσταση  διαρκεί 90 λεπτά.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

one + 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.