Μαθήματα ρομποτικής από τα προνήπια

0
104

Μαθήματα ρομποτικής από τα προνήπια

15:33:53,01/11/2018
Στα τμήματα Ρομποτικής, που εξελίσσονται στο Νόησις, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από τα προνήπια μέχρι και την Δ’ Τάξη του δημοτικού σχολείου

Λιλιπούτειοι …μαθητές  νηπιαγωγείου κατασκευάζουν σπίτια , αυτοκίνητα και διαστημόπλοια. Εργαστήρια Ρομποτικής ξεκινούν για μία ακόμη χρονιά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις (noesis.edu.gr) από την ομάδα EDUACT. Τα εργαστήρια αυτά  προσφέρουν γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Ειδικοί εκπαιδευτές , οι οποίοι  έχουν εντρυφήσει χρόνια τώρα στη Ρομποτική και στα επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον . Με απλά βήματα μπορούν τα παιδιά να ενσωματώσουν στο παιχνίδι τις βασικές έννοιες της Μηχανικής  και  της Φυσικής των επιστημονικών εννοιών. Με αυτό τον  τρόπο περνούν άμεσα από τη θεωρία στην πράξη.

Στα τμήματα Ρομποτικής,  που εξελίσσονται στο Νόησις,  μπορούν να συμμετάσχουν  παιδιά από τα προνήπια μέχρι και την Δ’ Τάξη του δημοτικού σχολείου. Οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες μαθαίνουν να κατασκευάζουν μηχανισμούς των δύο ή των τριών διαστάσεων.

Οι μηχανισμοί συσχετίζονται με τις λειτουργίες του νερού. Τα παιδιά λύνουν προβλήματα υδροδυναμικής και κατανοούν τις ιδιότητες των στοιχείων της φύσης, ενώ μαθαίνουν τις έννοιες του προγραμματισμού και ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης. Το κόστος συμμετοχής είναι 75 ευρώ.

Τα προγράμματα είναι  τα εξής: Martians starter 1  –  Martians Intermediate για προνήπια – νήπια και (Builders) Archimedes’ Lab για μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων του δημοτικού σχολείου, καθώς και  (Little Einsteins) Archimedes’ Lab, που απευθύνεται στα παιδιά της Γ’ και Δ’ Τάξης του δημοτικού σχολείου.

Από τους υπεύθυνους των μαθημάτων τηρείται  αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων,  καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες

Πληροφορίες  παρέχονται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις  (Μιχάλης Παπουτσίδης, Τηλέφωνο με αριθμό κλήσης : 2310 483 000, εσωτερικό: 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00), Φαξ: 2310 483 020, e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr).

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

20 − 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.