Μεγάλη επετειακή συναυλία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του

0
77

Μεγάλη επετειακή συναυλία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του

17:55:32,2018-01-10
Τη συναυλία θα χαιρετίσει με μήνυμά του, το οποίο θα αναγνωστεί πριν από την εκδήλωση κι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μίκης Θεοδωράκης

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, αφιερωμένη στον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μ.Ε.Τ. Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, θα δοθεί στις 9 το βράδυ του  Σαββάτου  13 Ιανουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής).

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης και πριν από την έναρξη   θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή κατά την οποία θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου- καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρόεδρο του δ.σ. του Ο.Μ.Μ.Θ. –  καθηγητή Νικήτα Μυλόπουλο.

Τη συναυλία θα χαιρετίσει με μήνυμά του,  το οποίο θα αναγνωστεί πριν από την εκδήλωση κι  ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος, Μίκης Θεοδωράκης.

Το  παρουσιαζόμενο μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν αποκλειστικά μέλη του Τμήματος Μ.Ε.Τ. και είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού έργου διδασκόντων και διδασκομένων στα οργανικά και φωνητικά σύνολα κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2017-2018. Θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Πνευστών, τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής, η Ορχήστρα Εγχόρδων, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία.

Το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική άσκηση φοιτητών στο Μ.Μ.Θ., καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, χώρων, αιθουσών και εργαστηρίων, με σκοπό την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προετοιμασία και πλαισίωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων, καθώς και άλλων εκδηλώσεων.

Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία σε προγράμματα διά βίου μάθησης και προγράμματα εξειδίκευσης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η έκδοση εκπτωτικής κάρτας ώστε οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθούν με μικρότερο κόστος τις εκδηλώσεις του Μεγάρου, καθώς και η παραχώρηση δικαιώματος έκδοσης κάρτας δανεισμού στο όνομα του Μ.Μ.Θ.  για χρήση της ηλεκτρονικής και έντυπης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

«Η συναυλία που διοργανώνεται προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, πιστεύω ότι είναι αντάξια της σημαντικής και ευτυχούς συγκυρίας του συνεορτασμού των 60 χρόνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των 20 χρόνων από τη λειτουργία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Ενός Τμήματος που στο διάβα των ετών έχει αποδείξει έμπρακτα την αξία του ως σημαντικού πυλώνα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, κάνοντας το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπερήφανο που το ίδρυσε, το υποστήριξε και το υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ως  και σήμερα», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-  καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η ταυτόχρονη υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει τον σταθερό εξωστρεφή προσανατολισμό του Πανεπιστημίου, με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη κινητοποίηση των δυνάμεων προόδου της περιοχής».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ο.Μ.Μ.Θ.) Νικήτας Μυλόπουλος, , δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και ειδικά με το εξαιρετικά δραστήριο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, είναι ένα ακόμη βήμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προς τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτισμικής και εκπαιδευτικής ταυτότητας, ενός νέου προτύπου στη διαχείριση του δημόσιου πολιτισμού.

Μετά από το μνημόνιο συνεργασίας με το έτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της πόλης, το Α.Π.Θ., αλλά και την επιστροφή της Κ.Ο.Θ., τις συμπράξεις με το Κρατικό Ωδείο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Δήμο, το Κ.Θ.Β.Ε., τα Μουσεία και τόσους άλλους φορείς και οργανισμούς, το Μέγαρο εμπλουτίζει τώρα με το ΠΑ.ΜΑΚ. την πολιτική των συνεργειών, περνώντας από τη συρρίκνωση στην εξωστρέφεια και από το μεταπρατικό μοντέλο του παρελθόντος στην ανατροφοδότηση της τοπικής -και όχι μόνο- καλλιτεχνικής παραγωγής.

Η Παιδεία συναντά τον Πολιτισμό, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Μέγαρο και η μουσική του Μίκη απλώνεται στην πόλη από τους φοιτητές της. Αν έτσι είναι τα χρόνια, τότε ναι, Χρόνια Πολλά.».

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν  στην είσοδο του Μεγάρου, από τις 7 μέχρι  και τις 9 το βράδυ της συναυλίας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας! Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310-895.938-9 του Μεγάρου Μουσικής.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.