Ο.Σ.Θ: Οι λόγοι που η λεύκανση πρέπει να γίνεται μόνο σε ιατρείο και όχι σε παράνομα ινστιτούτα!

0
39

Ο.Σ.Θ: Οι λόγοι που η λεύκανση πρέπει να γίνεται μόνο σε ιατρείο και όχι σε παράνομα ινστιτούτα!

15:44:52,12/01/2017

Η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών είναι ασφαλής μόνο σε χώρο ιατρείου

«Κόκκινο συναγερμό»  για τη λειτουργία των παράνομων ινστιτούτων λεύκανσης δοντιών, που διαρκώς πληθαίνουν, έχουν σημάνει οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης εξαιτίας  θέματος  δημοσίας υγείας .

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) έχει ήδη ξεκινήσει σειρά νομικών και θεσμικών ενεργειών, προκειμένου να μπουν άμεσα «λουκέτα» στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Οι  κινήσεις  αυτές   επέφεραν  ως αποτέλεσμα προ ολίγων εβδομάδων το σφράγισμα  ενός παράνομου  ινστιτούτου  σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης.

«Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες της αισθητικής οδοντιατρικής, με την οποία μπορούμε να πετύχουμε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση των δοντιών, παρεμβαίνοντας τόσο στο χρώμα όσο και στη φωτεινότητά τους.

Στο ερώτημα αν είναι μια ασφαλής διαδικασία, η απάντηση είναι καταφατική, εφόσον η διαδικασία πραγματοποιείται αυστηρά από οδοντίατρο», εξηγεί το μέλος του Διοικητικού Συλλόγου του Ο.Σ.Θ. – χειρουργός οδοντίατρος Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Οι οδοντίατροι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν θορυβηθεί και ζητούν από την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο ζήτημα, προς όφελος της Δημόσιας Υγείας, καθώς και της ασφάλειας των πολιτών.

«Για να γίνει η λεύκανση θα πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός και στίλβωση των δοντιών και να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εξασφαλίσει υγιή ούλα.

Λεύκανση αντενδείκνυται να γίνεται σε δόντια σπασμένα, με αποκεκαλυμμένες ρίζες, σε δόντια με κατάγματα αδαμαντίνης και  σε τερηδονισμένα δόντια. Αντενδείκνυνται και σε δόντια που φέρουν αποκαταστάσεις, όπως είναι τα  πολλαπλά σφραγίσματα, οι στεφάνες (θήκες), καθώς και  οι γέφυρες ή όψεις.

Σε στόματα που έχουν ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, υπάρχει απόλυτη αντένδειξη διαδικασίας λεύκανσης. Όλα αυτά μόνο ένας οδοντίατρος μπορεί να τα διαγνώσει και φυσικά η όλη διαδικασία είναι ασφαλής μόνο σε χώρο ιατρείου»,  τονίζει ο κ. Αργυρόπουλος.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.