Κωνσταντίνος Ζέρβας – Πρόταση διαχείρισης κρίσεων

20:35:27,01/10/2019
Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, o οποίος προτείνει την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης «δυσμενών συνθηκών»

«Τελικά τι είδους διαχείριση «δυσμενών συνθηκών» γίνεται σ’ αυτήν την πόλη;», αναρωτιέται ο επικεφαλής  της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, o  οποίος προτείνει την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισής τους.

Ακόμη αναφέρει ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ούτε πρωτοφανής ούτε είχε μεγάλη ένταση.  «Σίγουρα δεν κράτησε ημέρες, σίγουρα δεν ήταν μία αναπάντεχη εξέλιξη καθώς όλοι είχαν ενημερωθεί για την επιδείνωση του καιρού. Τα προβλήματα που προκάλεσε στη λειτουργία της πόλης, όμως,  ήταν και παραμένουν δυσανάλογα μεγάλα και πολλά και αυτό είναι μία πραγματικότητα ενδεικτική της διαχείρισης στην πόλη μας», λέει ο κ. Ζέρβας.

Εκφράζει, δε, την άποψη ότι το να παραμένουν τα σχολεία κλειστά όλη την εβδομάδα – ακόμη και αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 –  φανερώνει μία αδικαιολόγητη ροπή στις εύκολες λύσεις, ευθυνοφοβία και αδιαφορία.

«Η σωματική ακεραιότητα μαθητών και διδασκόντων είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτη αλλά μπορεί να εξασφαλιστεί με τον έγκαιρο καθαρισμό των προαύλιων χώρων και των δρόμων πρόσβασης στα σχολεία, εκτός αν το έργο θεωρείται σήμερα «τιτάνιο» και αδύνατο», αναφέρει ο κ. Ζέρβας και συμπληρώνει ότι:

«Χωρίς πλέον χιονόπτωση, με θερμοκρασίες άνω του μηδενός, μ’ έναν τεράστιο μηχανισμό ανθρώπων και μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και των διδασκόντων, εν έτει 2019 επιλέγεται η εύκολη λύση, που κρατά όλα τα σχολεία κλειστά».

Ο κ. Ζέρβας επισημαίνει  ότι η λύση αυτή δημιουργεί προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό,  καθώς οι εργαζόμενοι γονείς καλούνται να εξασφαλίσουν την παραμονή των παιδιών στο σπίτι.

«Εθίζει την κοινωνία σε προσεγγίσεις ελάχιστου κοινού παρονομαστή. Χάνονται διδακτικές ώρες, και αποδιαρθρώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, την εβδομάδα ακριβώς μετά από  τις εορταστικές διακοπές. Παλαιότερες εποχές με πολύ λιγότερα μέσα όλοι θα πάσχιζαν για λύσεις, όταν σήμερα όλοι αποφεύγουν ευθύνες, μένουν αμέτοχοι και επιλέγουν τη μηδενική λύση!

Όσοι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη προβλήματος με τέτοιες λογικές και σε τέτοιες πρακτικές, θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους,  και να διεκδικήσουν αλλαγή μοντέλου, άλλου είδους διαχείριση, καθώς  κι επιτέλους υπευθυνότητα.

Το να ζητούμε η πόλη να λειτουργεί  κανονικά μετά από 1,5 μέρα χιονιού λίγων μόλις εκατοστών είναι αυτονόητο. Σε ορεινές πόλεις της χώρας μας,  ή σε βορεινότερες χώρες τα σχολεία και η ζωή της πόλης θα έπρεπε, με αυτή τη λογική, να παραμένουν «εκτός λειτουργίας» για μήνες!», δηλώνει ο κ.Ζέρβας.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.