«Ακτινογραφώντας» το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας

0
165

«Ακτινογραφώντας» το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας

21:57:00,2018-05-18

Το συναίσθημα χρειάζεται μαζί με την επιστημονική γνώση σε κάθε εργοθεραπευτή

Έντονα συναισθήματα βίωσαν οι συμμετέχοντες της 2ης συνάντησης βοηθών εργοθεραπείας,  η οποία διεξήχθη πρόσφατα στο  χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν σκέψεις και γνώρισαν πολλά καινούρια πράγματα.

Θέμα του 2ου κύκλου ήταν το  Κοινωνικό Μοντέλο της Αναπηρίας, για το οποίο μίλησαν ειδικοί, οι  οποίοι «κέντρισαν»  το ενδιαφέρον των βοηθών  εργοθεραπείας,  καθώς πραγματοποίησαν  διαδραστικές   συζητήσεις και  προσέδωσαν μια προσέγγιση πιο ανθρωποκεντρική.

Ο εργοθεραπευτής – εμψυχωτής παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού Παναγιώτης   Μπαρμπαγιάννης «ξεκλείδωσε» την επιστήμη του μέσω της θεατρικής οδού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το  έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Την σκυτάλη έλαβε μετά η Μαρίνα Μπεσίνη,  η οποία είναι ηθοποιός στο θέατρο για Άτομα με Αναπηρία «Θέαμα».  Η ίδια μίλησε στους σπουδαστές για την ζωή της, στο ίδρυμα, για αποασυλοποίηση της, και για την πορεία της στην τέχνη,  η οποία αποτέλεσε και διέξοδο σε πολλά σημεία που την… φόβιζαν ή την κρατούσαν «ακινητοποιημένη».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος  επισήμανε στο κλείσιμο του σεμιναρίου και  την ιδιαίτερη βαρύτητα,  που έχει η ειδικότητα των βοηθών εργοθεραπείας  σχετικά με την ομαλή εξέλιξη της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.

Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ένωση Βοηθών Εργοθεραπείας

Οι συμμετέχοντες βίωσαν θεατρικά την εργοθεραπεία

Η Ένωση Βοηθών Εργοθεραπείας είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που παρέχει συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε βοηθούς εργοθεραπείας.

Δημιουργήθηκε από επιστήμονες της ειδικής αγωγής με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Βασικό στόχο αποτελεί η συνάντηση όλων των βοηθών εργοθεραπείας κάτω από μία σκέπη και η επαγγελματική αποκατάσταση των μελών της.

Με όπλο τη διεθνή βιβλιογραφία παρέχει η Ένωση Βοηθών Εργοθεραπείας κι ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών και εποπτείας – το οποίο βασίζεται στην εκπαίδευση των βοηθών,  που αποσκοπούν να εργαστούν στο άμεσο μέλλον.

©Typologos.com 2018      

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

20 − fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.