Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση

19:31:04,05/29/2018

Η τελετή απονομής επάθλου τρίτης θέσης στο πλήρωμα του Ι.ΜΕΤ. στην κατηγορία ΙΙΙΑ των ηλεκτρικών οχημάτων

Την 3η θέση πήρε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ι.ΜΕΤ/ Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) στο 11ο «Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων της FIA και το οποίο   φέτος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη (26-27 Μαΐου 2018).  Το πλήρωμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελούσαν  ο  συγκοινωνιολόγος -μηχανικός  του Ι.ΜΕΤ.  Σάκης  Τσιούτρας  και ο μηχανολόγος -μηχανικός  Γιάννης  Συμεωνίδης ως συνοδηγός.

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών  συμμετείχε με ένα υβριδικό αυτοκίνητο  και δύο ηλεκτρικά οχήματα στη φετινή διοργάνωση.

Η τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας στο Ι.ΜΕΤ./ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. για την υποστήριξή του στο 11ο High-Tech EKO Mobility Rally 2018

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 16 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα,  τα οποία εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Την πρώτη θέση στα ηλεκτρικά οχήματα κατέκτησε το πλήρωμα με οδηγό το Θωμά Παπαπάσχο και συνοδηγό το  Γιάννη Χαρπίδη, Στη δεύτερη θέση «με απόσταση αναπνοής»  από τους πρώτους βρέθηκε το ιταλικό πλήρωμα με οδηγό το Fuzzy Walter Kofler και συνοδηγό το Franco Gaioni.

Οι περισσότερες  συμμετοχές ήταν από την Ελλάδα. Μια συμμετοχή είχε η Ιταλία και με δύο έλαβε μέρος η  Βουλγαρία. Τα οχήματα κινούνταν επί δύο ημέρες σε διαφορετικές διαδρομές (μία για τα ηλεκτροκίνητα και μία για τα υβριδικά) στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και της ορεινής Χαλκιδικής,  οι οποίες είχαν συνολική απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα του Ι.ΜΕΤ. δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ως ένθερμος υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης σήκωνε την καρό σημαία εκκίνησης.

Για την ηλεκτροκίνηση έκανε λόγο ο διευθυντής του Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α. Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο οποίος τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι σημαντικά οικονομικότερη σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα (5-10 φορές), ενώ περιβαλλοντικά είναι πολύ πιο φιλική. Το Ι.ΜΕΤ./ΕΚΕΤΑ προωθεί  την έρευνα για τη βελτίωση των καθαρών οχημάτων και επικροτεί κάθε μέτρο –  ενέργεια προώθησής τους.

Το 11ο Hi-Tech EKO Mobility Rally διοργανώθηκε  από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. Τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . Είχε την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)

Σχετικά με το ΙΜΕΤ

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) αποτελεί ένα πρωτοπόρο –  διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή του (το 2000) έως  και σήμερα προσφέρει βασική  – εφαρμοσμένη έρευνα μαζί με  τεχνικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τομέα των μεταφορών.

Έχει αναγνωριστεί ως κέντρο αριστείας σε πολλούς τομείς των Μεταφορών. Είναι πλέον ένα αναγνωρισμένο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις Μεταφορές σε όλη την  Ευρώπη.

Αποστολή του Ι.ΜΕΤ. είναι η παραγωγή εξειδικευμένης γνώσης και ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να εφαρμοστούν στην πράξη , προκειμένου να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων και πολιτικής σε κάθε πεδίο που αφορά τις μεταφορές,

Το Ινστιτούτο συνεργάζεται με εθνικούς, τοπικούς ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς,    πολλά ευρωπαϊκά – διεθνή ινστιτούτα  και ερευνητικά κέντρα, ενώ  εκπροσωπεί  την Ελλάδα σε διάφορα επιστημονικά fora.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.