ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΑΚΑΛΟΥ

Η αρθρoγράφος Μαργαρίτα Βακάλου. Φωτογραφία: Retrico

Η αρθρoγράφος Μαργαρίτα Βακάλου. Φωτογραφία: Retrico

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Βακάλου. Γεννήθηκα το 1996  στις Σέρρες. Είμαι Πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση Μεσαιωνικής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας. Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.

Είμαι μέλος του συλλόγου αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Φιλόλογος», καθώς επίσης και πολιτιστικών και πνευματικών φορέων της πόλης μου, όπως η «Εταιρεία μελέτης και έρευνας της ιστορίας των Σερρών, (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)», η «Ένωση για την ανάδειξη και τη διάδοση της ελληνικής Γλώσσας (Ε.Α.Δ.Ε.Γ.)» και ο σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας «Σέρρες –Fosses».

Έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε δύο επιστημονικά συνέδρια του Πανεπιστημίου της Βαλένθια και οι σχετικές ανακοινώσεις, είναι προς δημοσίευση.

Θεωρώ σπουδαίο τον εθελοντισμό. Έχω πάρει μέρος, μεταξύ άλλων,  σε καλοκαιρινές εκπαιδευτικές καμπάνιες για παιδιά στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σερρών και στην αρχιτεκτονική δράση «Open House Worldwide»  στη Θεσσαλονίκη.

Μου αρέσει να ενημερώνομαι σχετικά με την επιστήμη μου,  και να εξελίσσομαι επάνω σε αυτήν και για το λόγο αυτό παρακολουθώ με κάθε ευκαιρία σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικές με θέματα Φιλολογικά, Παιδαγωγικά, Κοινωνικά και άλλα.

Ενδεικτικά, αναφέρω το συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2019 από τη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.,  σε συνεργασία με το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών, με θέμα «Σημειωτική και Βίβλος», καθώς και αυτό του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων ελληνικών Σπουδών, με τίτλο «Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου: ερευνητικές προτάσεις και προοπτικές» που διοργανώθηκε το Μάιο του 2015.

Αγαπώ πάντα το θέατρο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, και μου αρέσει να πειραματίζομαι με χειροτεχνήματα,  που σχετίζονται με τη διακόσμηση μέχρι και τη ραπτική.

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος, είναι διότι θεωρώ το γραπτό και τον προφορικό λόγο μέσο έκφρασης, δημιουργίας και εξωτερίκευσης συναισθημάτων.

©Typologos.com 2019