Φωτεινη Καραμουζη

(σαν μικρό βιογραφικό)

H αρθρογράφος Φωτεινή Καραμούζη στην έρημο.

H αρθρογράφος Φωτεινή Καραμούζη στην έρημο

Σπούδασε στον τομέα Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας,  καθώς  και στο Πρόγραμμα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας. Συμμετείχε από  νεαρή ηλικία σε προγράμματα σεμιναρίων αφύπνισης της οικολογικής και  της ανθρωπιστικής συνείδησης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ίδια έχει ιδρύσει την περιβαλλοντική ομάδα «The World-helpers»  Greenhouse και την καλλιτεχνική ένωση Ulysses -Artistic Merits, με την οποία  διοργανώνει θεατρικές – ποιητικές παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις περιβαλλοντικού, καλλιτεχνικού, καθώς  και κοινωνικού περιεχομένου.

Συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα κινητικότητας νέων και project διαθεματικών δραστηριοτήτων κυρίως επάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες με ταξιδιωτική ιατρική, κοινωνική θεματική.

Ποιήματά  της, συμπεριλαμβάνονται σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν αποσπάσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε εθνικό, καθώς και διεθνές επίπεδο.

Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε συναυλίες παίζοντας κρουστά, καθώς και σε αγώνες ιστιοπλοΐας. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε καλλιτεχνικές ομάδες και οργανώσεις.

Πρόσφατα έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τον τομέα της Τουριστικής Ψυχολογίας,  όπου και συντονίζει προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού. Μιλά την αγγλική και ιταλική Γλώσσα, ενώ  γνωρίζει την αραβική και την   τουρκική γλώσσα.

©Typologos.com 2019