Σωτηρης Γλυκοφρυδης

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.glikofridis.gr/

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1952. Σπούδασε φυσικοθεραπεία, βελονισμό και εξειδικεύτηκε στην εργομετρία.

Η ενασχόλησή του με τον ανθρώπινο πόνο τον έκανε να στραφεί σε ένα καθοριστικό παράγοντα που επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχολογία, και εμμέσως τη ζωική λεγόμενη ανησυχία που επενεργεί στη βιολογική οργανική συμπεριφορά και αυτορύθμιση, την ιδεοληψία.

Καταλήγοντας κατά τέλος της καριέρας του το ότι ο άνθρωπος χρειάζεται γνωσιολογική επανατροφοδότηση, έγραψε το βιβλίο «6ος π.Χ. αιώνας – η αρχή της μετακύλησης των ιδεών σε Ανατολή και Δύση» που του έδωσε μια θέση στη  Ελληνική Φιλοσοφική Βιβλιογραφία.*Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο «Το φως του Παρμενίδη- αποκρυπτογραφώντας τον μεγαλύτερο φιλόσοφο που (δεν) γνώρισε ο Κόσμος», και το 2010 το «Σπουδή στον Παρμενίδη – Aνάλυση και Σχόλια ανά ενότητα και στίχο», με προοπτική να κάνει γνωστή την Παρμενιδική μονιστική φιλοσοφία στο ευρύτερο κοινό,  αλλά και να συνδράμει την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Είναι τακτικό μέλος του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. (Εταιρία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών – που ίδρυσαν οι αείμνηστοι Μιλτ. Εβερτ και Θ. Κανελλόπουλος), δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί σε blogs

Tα τελευταία χρόνια ασχολείται με την συγγραφή ενός ιστορικού πονήματος για τη Σπάρτη, την Αθήνα, καθώς  και για την αρχή των Ελληνοπερσικών πολέμων, επαναπροσδιορίζοντας πολλά από τα υφιστάμενα -σήμερα-  ιστορικά δεδομένα.

©Typologos.com 2016