Σοφια Σοφικιτη

Η Σοφία Σοφικίτη γεννήθηκε και διαμένει στη Λαμία. Το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στον τομέα της Νοσηλευτικής, στο Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα web designing.

Το φθινόπωρο του 2010 αποφάσισε να εξερευνήσει το Tango ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, όμως, λόγω της έλλειψης καβαλιέρου, βρέθηκε τελικά να παρακολουθεί μαθήματα Latin, τα οποία την κέρδισαν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έχει υπάρξει ενεργό μέλος της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, συμμετέχοντας το 2012 στην παράσταση «Θεατρικά Δρώμενα». Την επόμενη χρονιά προσχώρησε στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Grimazza», λαμβάνοντας μέρος στην αυτοσχεδιαστική παράσταση «Το Θαύμα», που φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε σε εναλλακτικούς χώρους εικαστικών δρωμένων της Λαμίας.

 

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στις πωλήσεις, στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών, για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ήδη από το 2011. Σημαντικός «σταθμός» αποδεικνύεται η συνεργασία της με τη διαφημιστική εταιρεία «Προώθηση», στην οποία εξακολουθεί να εργάζεται.

Η πρώτη της επαφή με τη Δημοσιογραφία γίνεται το 2013, όταν παρακολουθεί κύκλο σεμιναρίων μέσω της «Ακαδημίας των Πολιτών» του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και δημοσιεύοντας ερασιτεχνικά ρεπορτάζ, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας «A-typοs.gr».

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, τα βήματά της συναντώνται με το  δημοσιογράφο-συγγραφέα,  Νίκο Μόσχοβο, που της δίνει την ευκαιρία να συνεχίσει τα σεμινάρια μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του ειδησεογραφικού πόρταλ «Typologos.com».

Το 2014 εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα του «Τυπολόγου», με δημοσιεύσεις άρθρων γνώμης και σύντομων ρεπορτάζ. Με τον καιρό, τα άρθρα αποκτούν μεγαλύτερη ποικιλία και γίνονται ως επί τω πλείστον ειδησεογραφικά.

Συμμετέχει σε νοσηλευτικά συνέδρια με μια ευρεία θεματολογία επιστημονικών δημοσιεύσεων και δεν σταματά να εμπλουτίζει τις νοσηλευτικές της δεξιότητες, παρακολουθώντας σεμινάρια, καθώς και workshops.

Μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με το site «Tzenikaliva.gr» και είναι ιδιοκτήτρια-διαχειρίστρια του site μαγειρικής «DeliciousCooking», ενώ έχει συνεργαστεί με το site μόδας «PaulaTrendsets», ως σύμβουλος layout.

Αυτό το διάστημα, παρακολουθεί μαθήματα πιστοποίησης εξ αποστάσεως σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Παράλληλα παραθέτει ενημερωτικές ημερίδες με θέματα σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την ευεξία.

Στον ελεύθερο χρόνο της, μαγειρεύει, κολυμπά, διαβάζει αστυνομικά θρίλερ και ακούει μουσική. Λατρεύει τον ήλιο και τον καφέ, να ανταλλάσσει απόψεις και να ενημερώνεται.

©Typologos.com 2015