Σοφια Κομπελιτου

Γεννήθηκε το 1990  στις Σέρρες. Η Σοφία Κομπελίτου σπούδασε  από το έτος 2008 έως  και 2013 Πολιτικές Επιστήμες στη σχολή Ν.Ο.Π.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε με βαθμό 7,04/10 (λίαν καλώς). Είναι κάτοχος πιστοποιημένης μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στον τομέα «Vellum Diploma in Basic Economics» από το  φορέα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.  Μιλά Αγγλικά και Ρώσικα κατέχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της,  εκπονήθηκαν οι εξής εργασίες:

1.«Παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων του  Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985», που πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του μαθήματος «Τα Πολιτικά Κόμματα μετά το 1974».

2.«Ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 18ης Οκτωβρίου 1981 στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης», που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος  «Κοινωνική  και Εκλογική γεωγραφία της Ελλάδος».

3.« Θεσμοί διαβούλευσης και αμφίδρομης  επικοινωνίας με τον πολίτη. Δημοτική Επιτροπή    Διαβούλευσης Δήμου Καλαμαριάς Νομού Θεσσαλονίκης», που έγινε  στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση».

4.«Συγκριτικός σχολιασμός της παρουσίασης της δολοφονίας του βουλευτή Γρηγόρη  Λαμπράκη από τις εφημερίδες Ελεύθερος Λαός και  Μακεδονία», που πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του μαθήματος «ΤΑ Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα σήμερα».

5.«Η λογοκρισία στη σύγχρονη τέχνη», που έγινε  στα πλαίσια του μαθήματος «Σύγχρονη τέχνη και πολιτική».

Καθώς κι έχει παρακολουθήσει και τα παρακάτω σεμινάρια-συνέδρια:

Θέμα: «Εθνικισμός και Ευρώπη». Φορέας διοργάνωσης «οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Θεσσαλονίκης»

Θέμα:«Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Διπλωματία». Φορέας διοργάνωσης «οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Θεσσαλονίκης».

 ©Typologos.com 2018