Πενυ Καφυρα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΝΥΣ ΚΑΦΥΡΑ

Website: http://www.81studio.gr/, http://www.penykafira.gr/

Η Πένυ Καφύρα γεννήθηκε το 1981 ζει και εργάζεται στο Νέο Φάληρο. Είναι απόφοιτη  Φωτογράφος της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο New York College, στο τμήμα των Film Studies, στη σκηνοθεσία και φωτογραφία κινηματογράφου, καθώς και τηλεόρασης.

Ασχολείται με τη φωτογραφία γάμου και βάπτισης, με την αρχιτεκτονική φωτογραφία, τη διαφημιστική φωτογραφία, τη φωτογραφία θεάτρου, το πορτρέτο, την τουριστική και την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Έχει κάνει διεύθυνση φωτογραφίας σε ταινίες μικρού μήκους. Το 2004 στην ταινία του Θανάση Φωτόπουλου «Το Δώρο» που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Το 2006 στην ταινία του Θουκή Θουκή « Μία Ζωή Θέατρο». Και το 2007 στην ταινία του Θανάση Φωτόπουλου «Πέντε».

Επίσης,  έχει δημιουργήσει τους φωτισμούς για τη θεατρική παράσταση «The ruffian on the stair» του Τζo  Όρτον σε σκηνοθεσία Μάνου Βακούση που παίχτηκε στο θέατρο «Άλεκτον» το 2007. Έχει πραγματοποιήσει τη διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία «Miraya» του Γιώργου Μακρή που προβλήθηκε το 2008 στο Φεστιβάλ Δράμας στο διαγωνιστικό τμήμα.

Έχει πραγματοποιήσει τη διεύθυνση Φωτογραφίας το 2008 στην ταινία «Παιχνίδι για δύο» του Στέλιου Κουκουβιτάκη και στην ταινία «Νάρκισσος» του Ανέστη Πάνου το 2009. Τέλος, εργάζεται ως φωτογράφος στη δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών για λογαριασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς φωτογραφίας,  όπου και έχει διακριθεί, εμ΄β  έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις, όπως: Συμμετοχή στις  «Photovision» του 2003 και 2005, το 2003 σε ομαδική έκθεση στο «Gallery Cafe» στη Πλάκα και το 2005 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισίας.

Το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους διακρίθηκε στον 2ο  διεθνή διαγωνισμό του Foto art magazine με τίτλο «Σημεία Επαφής». Συμμετείχε στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Cine Όνειρο του δήμου Ρέντη και σε όλες τις εκθέσεις πανελλαδικά,  τις οποίες  διοργάνωσε το περιοδικό με τους βραβευθέντες του διαγωνισμού.

Διακρίθηκε στον 1ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα « Τρία Κλικ πάνω σε ένα θέμα»  της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας το 2008 και συμμετείχε στην έκθεση που διοργανώθηκε.

©Typologos.com 2011