Νικος Μοσχοβος


Website: www.typologos.gr ή  www.typologos.com

Γεννήθηκε το  1964 στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 1979- 1981 διετέλεσε παίκτης της ομάδας μπάσκετ εφήβων του  Γ.Σ. Ηρακλής.

Την περίοδο 1981- 1990 αποτέλεσε μέλος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλαδικής Κίνησης για τον Αθλητισμό  και τα Σπορ (Π.Α.Κ.Α.Σ.).

Το 1987 πήρε το πτυχίο Τουριστικών και Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Είναι  διαζευγμένος  και  έχει  μία κόρη.

Την περίοδο 1995 – 1997 ασχολήθηκε με την παραγωγή,  την επιμέλεια και την παρουσίαση καλλιτεχνικών εκπομπών στο ραδιόφωνο.

 Από το 1997 έως και τον Οκτώβριο  του 2008 εργάστηκε  ως συντάκτης στην εφημερίδα «Απογευματινή» στο ελεύθερο ρεπορτάζ κι ως ανταποκριτής στη Βόρεια  Ελλάδα.

Από το 2004 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Από το 2013 είναι μέλος της Society  of Proffesional Journalists των ΗΠΑ.

Από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Σεπτέμβριο του 2009 εργάστηκε  στην εφημερίδα «Σφήνα». Από τον Οκτώβριο του  2009 έως και  τον  Μάρτιο του 2012  εργάστηκε στην εφημερίδα «Espresso».

Είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής της μη κερδοσκοπικής ιστοσελίδας τύπου blog  www.typologos.gr ,που λειτούργησε από το 2008 έως και το 2011.

Είναι ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης  και διαχειριστής του  εθελοντικού  ειδησεογραφικού portal κοινωνίας, επιστήμης, γνώσης και πολιτισμού  www.typologos.com.

Διετέλεσε  αρχισυντάκτης πολιτιστικών θεμάτων στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ακαδημίας των Πολιτών www.a-typos.gr.

Έχει διδάξει δημοσιογραφία στο Ι.Ε.Κ. Επανομής  του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Διετέλεσε  ιδρυτής – ιδιοκτήτης της πρώην   ατομικής εταιρείας Δημοσιογραφίας- Διαφήμισης- Ενημέρωσης- Επικοινωνίας- Προβολής- Διαδικτύου και Ανάπτυξης Ιδεών ,  NMOS- Νικόλαος Μόσχοβος.

Εξέδωσε τα ποιητικά έργα με τίτλους: «Αγναντεύοντας τα Όνειρα. Μια Ποιητική  Διαδρομή 1974- 1991» και «Το  Πέταγμα  του  Μικρού  Ιανού  1991-1995». Συνολικά έχει εκδώσει πέντε βιβλία.

Το 1994 συμμετείχε στο  Παγκόσμιο  Συνέδριο  Ποίησης της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού, που έγινε  στην Ταιπέι (1994).

Το 1998 συμμετείχε στο  Παγκόσμιο  Συνέδριο  Ποίησης της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού, που έγινε  στην Μπρατισλάβα.

Τον Αύγουστο του 2000 διετέλεσε  πρόεδρος του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποίησης, που έγινε  στη Θεσσαλονίκη.

Τον Αύγουστο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ  λογοτεχνίας της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Πολιτισμού των Η.Π.Α.

Είναι μέλος σε περισσότερους από 25 διεθνείς λογοτεχνικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς , που εδρεύουν στις χώρες: ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία, Ινδία και Νότια Κορέα.

Ποιήματά του,  συμπεριλήφθηκαν σε 6 Ανθολογίες του εξωτερικού και μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Δανέζικα.

Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στην Ιταλία, ενώ ποιήματά του, έχουν  φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στις ΗΠΑ, στην Ταιβάν, στη Σλοβακία και στην Ιταλία, καθώς και έχουν απαγγελθεί στα «Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της πόλης Φιορίνο στην Ιταλία. Τιμήθηκε με βραβεία από καλλιτεχνικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα και στο Μεξικό.

Σήμερα δραστηριοποιείται στον κοινωνικό τομέα ως μέλος της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Συγγραφέων, που μάχεται για τα δικαιώματα των χαμένων – αστέγων παιδιών της υφηλίου.

Είναι ο ιδρυτής- εκδότης- αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας www.typologos.com, που βρίσκεται σήμερα  σε  φάση λειτουργίας, ως μη κερδοσκοπικό site. Συνάμα συνεχίζει να γράφει ποιήματα, ιστορίες και σενάρια.

©Typologos.com 2016