Θοδωρος Πετιροπουλος

Ο αρθρογράφος και μουσικός Θόδωρος Πετιρόπουλος

Γεννήθηκε το 1963 στην Κωνσταντινούπολη  και 6 μηνών ήρθε στην Θεσσαλονίκη, τόπο κατοικίας του, μέχρι και σήμερα.

Αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να παίζει μουσική και μαζί με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα [Τρύπες, Mushrooms, Seahorse] δημιούργησαν τους International Comedy [1982 – 1985].

Αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν ιδιοκτήτης του καλτ βίντεο κλαμπ New, όπου μπόρεσε και έκφρασε επαγγελματικά τις σινεφίλ ανησυχίες του.

Στις αρχές του 2000 ένωσε τις δυνάμεις του,  με την εταιρεία Seven Group και σαν στέλεχος της,ανέλαβε το καλλιτεχνικό  τμήμα και την αρχισυνταξία του περιοδικού της.

Παράλληλα,  άρχισε να δημοσιεύει διάφορα κείμενα μυθοπλασίας σε διάφορα περιοδικά και ιστότοπους. Το 2012 αποχώρησε από την εταιρεία.

Το 2015 άνοιξε στην Θεσσαλονίκη την «Οκτάνα» [2015 – 2017], ένα βιβλιοπωλείο με επιλεγμένα μεταχειρισμένα βιβλία και παράξενα αντικείμενα.

Το 2016 μαζί με τον Τάσο Ρήτο και Γιώργο Αρζόγλου δημιούργησε τους Fog International, ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που είναι ακόμη ενεργό.

Το 2019 με τον Τάσο Ρήτο ξεκίνησε άλλο ένα εγχείρημα, το In the Dark Project, μια προσπάθεια μεταστροφής ηχητικών τοπίων, που είναι επίσης ενεργό μέχρι και σήμερα.

©Typologos.com 2019