Στυλιανή Κασάπη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ ΚΑΣΑΠΗ

 

*Η Στυλιανή Κασάπη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979.Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας (B.Sc.) και μεταπτυχιακού διπλώματος στη σχολική και εξελικτική ψυχολογία (M.Sc.) από το τμήμα ψυχολογίας και τον τομέα εξελικτικής και σχολικής ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

*Είναι εκπαιδευμένη στην Εμψύχωση Ομάδων (Εταιρεία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία, Ε.Κ.Α.Ψ.Υ., Θεσσαλονίκη). Διαθέτει διδακτική εμπειρία στο πλαίσιο προγραμμάτων μεταλυκειακής εκπαίδευσης στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Θέρμης και Τριανδρίας.

*Έχει εργαστεί στο Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», όπου ειδικεύτηκε στην εφαρμογή  προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης παιδιών, εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών.

*Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα ψυχολογίας ως επιστημονική συνεργάτις. Είναι εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια με κύρια θεματολογία τον εκφοβισμό συνομήλικων στο σχολικό πλαίσιο. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

*Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την κατασκευή κεριών και χειροποίητων αντικειμένων μέσω της ανακύκλωσης υλικών. Επίσης, απολαμβάνει τις κοινωνικές συναντήσεις, τον κινηματογράφο και τον χορό.

Επιστημονικά Ενδιαφέροντα: Εμπειρίες εκφοβισμού (bullying) και θυματοποίησης (victimization) στο σχολείο, κοινωνικές σχέσεις παιδιών και εφήβων, βασική ψυχολογική θεωρία & έρευνα, πρωτογενής πρόληψη και παρέμβαση σε χώρους προσχολικής αγωγής, παρέμβαση σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

©Typologos.com 2011