Γιωργος Δροσος

Website: http://hellenicnews.info.tm

Ο Γιώργος Δρόσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από  γονείς  που είχαν ρίζες στη  Βόρεια Ήπειρο και στη Τένεδο. Αυτό ενδυνάμωσε την αγάπη του, για τις “χαμένες  πατρίδες”.

Από  παιδί  ενεργοποιήθηκε σε διάφορα περιοδικά και έκανε την πρώτη του, δημοσίευση μόλις σε ηλικία  8 ετών στον “Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό“.

Επίσης,  συμμετείχε στη “Διάπλαση”, όπου και  γνώρισε τη σύζυγό του,  Ανίτα Γουβιανάκη.

Στο Α’ Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας, βρήκε την πρώτη του διέξοδο στη δημοσιογραφία, εκδίδοντας την “Εφημερίδα του Μαθητή”.

Σπούδασε Χημικός  Μηχανικός στο Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τελείωσε με υποτροφία  του Ι.Κ.Υ.

Στη συνέχεια πήγε στο Καναδά  με υποτροφία  του Υπ. Φυσικού  Πλούτου και έκανε μεταπτυχιακές  σπουδές με ειδίκευση στο Περιβάλλον. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο και στο Κολέγιο του Λονδίνου στο Οντάριο.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών, της Ελληνοκαναδικής Κοινότητας, Διευθυντής του Ελληνικού  Σχολείου, Δικαστικός Διερμηνέας, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Άλφα-Ωμέγα, του Ιδρύματος Οικ. Δρόσου και μέλος πολλών  επαγγελματικών  οργανώσεων, όπως TAPPI, APEO, CIC κτλ.

Στα χρόνια που ήταν δάσκαλος στο Ελληνικό  Σχολείο, μια από  τις μαθητικές του, εργασίες αποτέλεσε το ξεκίνημα του περιοδικού  “Ελληνικά Νέα” το οποίο εξακολουθεί  να επιβλέπει, 30 χρόνια  μετά.

Πρόκειται για το μοναδικό  Ελληνικό  έντυπο του Λονδίνου (Οντάριο), το μοναδικό Ελληνικό  περιοδικό στον Καναδά, και το μοναδικό Ελληνικό έντυπο στον Καναδά με μη τοπικό  χαρακτήρα.

Πρόσφατα άρχισε την επεξεργασία ενός  βιβλίου με θέμα τις χαμένες πατρίδες που βασίζεται σε μαρτυρίες που έχει από  τους 4 προ-γονείς του.

Μοιράζει με τη σύζυγό του, το χρόνο του, μεταξύ του  Καναδά και της  Ελλάδας. Έχουν 3 παιδιά  και 5 εγγόνια.

©Typologos.com 2011