Γιώργος Δρόσος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΟΣΟΥ

Website: http://hellenicnews.info.tm

 

*Ο Γιώργος Δρόσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από  γονείς  που είχαν ρίζες στην  Βόρεια Ήπειρο και στην Τένεδο. Αυτό  ενδυνάμωσε την αγάπη του για τις “χαμένες  πατρίδες”.

*Από  παιδί  ενεργοποιήθηκε σε διάφορα περιοδικά  και έκανε την πρώτη του δημοσίευση σε  ηλικία  8 ετών στον “Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό”.

*Επίσης,  συμμετείχε στη “Διάπλαση”, όπου και  γνώρισε την σύζυγό του,  Ανίτα Γουβιανάκη.

*Στο Α’ Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας, βρήκε την πρώτη του διέξοδο στην δημοσιογραφία  εκδίδοντας την “Εφημερίδα του Μαθητή”.

*Σπούδασε Χημικός  Μηχανικός στο Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τελείωσε με υποτροφία  του ΙΚΥ.

*Στη συνέχεια πήγε στον Καναδά  με υποτροφία  του Υπ. Φυσικού  Πλούτου και έκανε μεταπτυχιακές  σπουδές με ειδίκευση στο Περιβάλλον. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο και στο Κολέγιο του Λονδίνου στο Οντάριο.

*Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών, της Ελληνοκαναδικής Κοινότητας, Διευθυντής του Ελληνικού  Σχολείου, Δικαστικός Διερμηνέας, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Άλφα-Ωμέγα, του Ιδρύματος Οικ. Δρόσου και μέλος πολλών  επαγγελματικών  οργανώσεων, όπως TAPPI, APEO, CIC κτλ.

*Στα χρόνια που ήταν δάσκαλος στο Ελληνικό  Σχολείο, μια από  τις μαθητικές του εργασίες αποτέλεσε το ξεκίνημα του περιοδικού  “Ελληνικά Νέα” το οποίο εξακολουθεί ν να επιβλέπει, 30 χρόνια  μετά.

*Πρόκειται για το μοναδικό  Ελληνικό  έντυπο του Λονδίνου (Οντάριο), το μοναδικό  Ελληνικό  περιοδικό στον Καναδά, και το μοναδικό Ελληνικό έντυπο στον Καναδά με μη τοπικό  χαρακτήρα.

*Πρόσφατα άρχισε την επεξεργασία ενός  βιβλίου με θέμα τις χαμένες πατρίδες που βασίζεται σε μαρτυρίες που έχει από  τους 4 προ-γονείς του.

*Μοιράζει με τη σύζυγό του,   τον χρόνο του,   μεταξύ  Καναδά και Ελλάδας. Έχουν 3 παιδιά  και 5 εγγόνια.

©Typologos.com 2011