Σε απευθείας μετάδοση «Η Κυρία με τις καμέλιες» από τα Μπαλέτα Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

15:40:30,01/09/2018

H πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova ενσαρκώνει το ρόλο της Μαργαρίτας Γκωτιέ

Το αριστούργημα «H κυρία με τις καμέλιες» βασισμένο στο κλασσικό στο ομώνυμο μυθιστόρημα  του Αλέξανδρου Δουμά υιού με πρίμα μπαλαρίνα τη  Σβετλάνα Ζαχάροβα σε μουσική του Frédéric Chopin και χορογραφία του John Neumeier θα απολαύσουν οι φιλότεχνοι σε απευθείας μετάδοση από το Θέατρο των Μπαλέτων Μπολσόι στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η απόλυτη  σύγχρονη πρίμα μπαλαρίνα, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, και οι εκφραστικοί χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι ξαναζωντανεύουν στη σκηνή του ιστορικού ρωσικού θεάτρου την τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλεξάνδρου Δουμά υιού.

Τη χορογραφία, που βασίζεται στη μουσική του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν], υπογράφει ο πολυβραβευμένος John Neumeier [Τζον Νοϋμάγερ].

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και  πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live. Πρόκειται για μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Η γεμάτη θεατρικότητα και συγκινησιακά φορτισμένη ερμηνεία των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι δίνει νέα πνοή σε αυτό το αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έχει εμπνεύσει, μεταξύ άλλων, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες αλλά και σύγχρονους συγγραφείς.

Όπως έγραψαν οι  Financial Times, «το έργο του Νοϋμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».

Η μουσική του μπαλέτου «Η κυρία με τις καμέλιες»  χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϋμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης. Είναι μια από τις διασημότερες δημιουργίες του. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Marcia Haydée στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Tη Μαργαρίτα Γκωτιέ ερμηνεύει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ τον Αρμάνδο Ντυβάλ ενσαρκώνει ο Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι, αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο νεαρός Αρμάν Ντυβάλ, γόνος αστικής οικογένειας, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα Γκωτιέ, πανέμορφη εταίρα της παρισινής υψηλής κοινωνίας. Παρά τις απιστίες της, ο Αρμάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της και θα προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει την άστατη ζωή της…

«Η κυρία με τις καμέλιες» («The Lady of the Camellias»)

Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις

Διάρκεια: 3 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)

Μουσική: Frédéric Chopin και Χορογραφία: John Neumeier. Η παράσταση είναι  βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού.

Διανομή

Μαργαρίτα Γκωτιέ η Svetlana Zakharova,  Αρμάνδος Ντυβάλ ο Edvin Revazov,  Μανόν Λεσκώ η Anna Tikhomirova ,  Ντε Γκριέ ο Semyon Chudin,  Πρυντάνς Ντυβερνουά η Kristina Kretova,  Γκαστόν Ριε ο Mikhail Lobukhin, Νανίνα η Anna Antropova ,  Κύριος Ντυβάλο Andrei Merkuriev ,  Ολυμπία  Daria Khokhlova και Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώθηκαν στα 8 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και στα 15 ευρώ η γενική είσοδος.

©Typologos.com 2018

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

fifteen − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.