Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη

0
118

Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη

17:05:55,06/12/2018

Διεκπεραιώνοντας ή ενημερώνοντας τους πολίτες για ζητήματα που τους αφορούν

Η Ελληνική Αστυνομία στέκεται κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται με χιλιάδες επισκέψεις ή παρουσία σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι κινητές αστυνομικές μονάδες (Κ.Α.Μ.), οι αστυνομικοί της γειτονιάς και οι τοπικοί αστυνόμοι είναι τα τρία πρωτοποριακά μοντέλα αστυνόμευσης που εφαρμόζονται στην περιοχή  της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης .

Οι Κ.Α.Μ. μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες

Οι τοπικοί αστυνόμοι και αστυνομικοί της Γειτονιάς βελτιώνουν την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών, εκπληρώνοντας  την προσδοκία των τοπικών κοινωνιών για καθημερινή αστυνομική παρουσία.

Καθημερινά πραγματοποιούνται επισκέψεις σε πολίτες και φορείς, καθώς και παρέχονται επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες σε πολίτες ή  επιλύονται ζητήματα καθημερινότητας.

Ενημερώνοντας πολίτες για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις νέες μορφές αστυνόμευσης εντάχθηκαν, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με κύριο γνώμονα την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι κινητές αστυνομικές μονάδες, οι τοπικοί αστυνόμοι και οι αστυνομικοί της Γειτονιάς, εντάχθηκαν σταδιακά  κατά τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής, συμπληρώνοντας το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων ως παράπλευρη δράση της εμφανούς αστυνόμευσης.

Από τις κινητές αστυνομικές μονάδες μέχρι  και στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί  3.246 προγραμματισμένα δρομολόγια,  14.158 επισκέψεις πολιτών, 597 επισκέψεις σε φορείς, 3.228 παροχές  πληροφοριών για έκδοση εγγράφων, 925 θεωρήσεις εγγράφων  και 599 παροχές  συνδρομής – βοήθειας ή επιλύσεις  διαφορών – παραπόνων

Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου εφαρμόζεται ήδη στη Νέα Βύσσα, τους Μεταξάδες, τα Λάβαρα και τη Μάκρη Έβρου, στο Σώστη Ροδόπης και το Σιδηρόνερο Δράμας.

Ο τοπικός αστυνόμος επιλαμβάνεται –  διεκπεραιώνει ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αναπτύσσει επαφές με φορείς και πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της αστυνομικής –  κοινωνικής προσφοράς προς την τοπική κοινωνία. Από τους τοπικούς αστυνόμους  έχουν πραγματοποιηθεί  1.897 επισκέψεις πολιτών,450 επισκέψεις σε φορείς, 372 θεωρήσεις εγγράφων και διεκπεραίωσης διαδικασιών, καθώς και  449 υποθέσεις επίλυσης ζητημάτων αστυνομικής φύσης ή  παροχής συνδρομής.

Δείχνοντας το δύσκολο έργο των αστυνομικών στα παιδιά

Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς εφαρμόζεται σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα και αποτελεί την «επώνυμη» παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στις γειτονιές.

Βασική προτεραιότητα του συγκεκριμένου αστυνομικού  είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα . Παράλληλα, ο ίδιος ενημερώνει τους κατοίκους  για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Από την έναρξη της λειτουργίας του θεσμού  έχουν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της γειτονιάς  περισσότερες από 16.000 επισκέψεις σε πολίτες, σχολεία, συλλόγους, τοπικές Αρχές, επιχειρήσεις και φορείς. Ακόμη,  έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερα από 1.500 αιτήματα για επίλυση ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eleven + 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.