«Η δική σου ιστορία μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε»- H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εορτάζει τα 90χρονα της!

«Η δική σου ιστορία μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε»- H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εορτάζει τα 90χρονα της!

Aπό αριστερά προς τα δεξιά: O αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Λάζαρος Λαζαρίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής.

Aπό αριστερά προς τα δεξιά: O αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Λάζαρος Λαζαρίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής.

«Η δική σου ιστορία μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε».  Είναι το σλόγκαν με το οποίο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απευθύνει  κάλεσμα προς τον κόσμο να μοιραστεί τις αναμνήσεις του, με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ενόψει του επετειακού εορτασμού των 90 ετών της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα   προς όσους-ες αγάπησαν τη   Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  (ΔΕΘ)  στο πέρασμα των χρόνων,   απεύθυναν τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.

Όπως ανακοινώθηκε, από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ξεκινά  μια σειρά εορταστικών πρωτοβουλιών – εκδηλώσεων για τα 90α γενέθλια και  οι οποίες θα κορυφωθούν στις 3 Οκτωβρίου 2016  με μια μεγάλη γιορτή.

Κοινός παρονομαστής θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, οι ανθρώπινες αναμνήσεις που θα αποτελέσουν κομμάτια ενός μοναδικού «ιστορικού  παζλ», μιας κοινής αφήγησης  την  οποία  αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo να αναδείξει.

Στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο:  «Η δική σου ιστορία μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» καλεί η ΔΕΘ-Helexpo όλες – όλους να γράψουν τη δική τους ιστορία ή να στείλουν φωτογραφικές ή υλικές αναμνήσεις και ο,τιδήποτε άλλο τους συνδέει με την ιστορία της ΔΕΘ.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή:

Χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος για τη συγγραφή μιας μικρής ιστορίας ή την επιλογή από κάποιο λεύκωμα κάποιας χαρακτηριστικής φωτογραφίας ή ενός αναμνηστικού από τη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια,  θα πρέπει μέχρι  και τις 9 Σεπτεμβρίου 2016  να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

(http://tif.helexpo.gr/el/90_Years_TIF_Contact_Form),  με τα στοιχεία του συμμετέχοντα, αλλά και με την ιστορία του.

Θα βραβευτούν οι τρεις πιο όμορφες ιστορίες,  οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες & αναμνηστικά υλικά,.

Οι  δέκα καλύτερες ιστορίες και φωτογραφίες θα αποσταλούν σε τηλεοπτικούς – ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες, καθώς  και website, ώστε να αποτελέσουν τμήμα σχετικών ρεπορτάζ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτότυπη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της 81ης ΔΕΘ.

Ορόσημο αποτελούν  τα 90 χρόνια

«Με τη νέα πορεία της ΔΕΘ συνδέεται το επετειακό έτος 2016, κατά το οποίο συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννησή της»   ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo,  Τάσος Τζήκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί –  μεταξύ άλλων-  έκθεση φωτογραφικού υλικού και ιστοριών από τους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως ενώ  ετοιμαστεί ένα  ντοκιμαντέρ για την Έκθεση, που θα αφορά στην περίοδο μετά  από την μεταπολίτευση.

Αναφερόμενος στην 81η ΔΕΘ, κατά την οποία θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, έκανε λόγο ο κ. Τζήκας για «sold out», εξηγώντας πως «το στοίχημα των εκθέσεων του εσωτερικού έχει κερδηθεί και αυτό που βρίσκεται μπροστά είναι η διεθνοποίηση».

Τις δικές της αναμνήσεις από τη ΔΕΘ μοιράστηκε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημειώνοντας πως η Έκθεση του Σεπτεμβρίου ήταν πάντα μια ευκαιρία για ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και επιτεύγματα, ένα όμορφο όνειρο, μια αφορμή χαράς με όσα φαντασμαγορικά συνέβαιναν στη ΔΕΘ.

«Η ΔΕΘ υπήρξε ανέκαθεν ένας τόπος ειρηνικής συνάντησης λαών και ανθρώπινης δημιουργικότητας» είπε  η κ.  Κόλλια-Τσαρουχά, εκφράζοντας την ευχή να είναι η 90η  επέτειος και « η εκκίνηση για τα επόμενα, καλύτερα χρόνια που θα έρθουν».

Την επιθυμία της ΔΕΘ-Helexpo να δημιουργήσει μνήμες από την έκθεση και στα νέα παιδιά υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα,  Κυριάκος Ποζρικίδης.

Κάλεσε – δε – τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια της εταιρείας να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε και στην 81η ΔΕΘ, επισημαίνοντας την πολυπληθή Ρωσική επιχειρηματική συμμετοχή, που θα  ξεπερνά (μέχρι και  στιγμής) τις 100 εταιρείες!

Παράλληλα, έκανε αναφορά στους καρπούς της πρόσφατης επίσκεψης της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo στην Κίνα και στο πεδίο των συνεργασιών που έχει ανοίξει.

Χρονιά ορόσημο για την επανεκκίνηση μιας νέας στρατηγικής για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αλλά και για τη διεθνοποίησή του χαρακτήρισε το 2016 ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo,  Λάζαρος Λαζαρίδης.

Ακόμη, θυμήθηκε τις παιδικές του αναμνήσεις από τη ΔΕΘ. «Αν δεν ερχόμασταν στην Έκθεση, η σχολική χρονιά δεν ξεκινούσε», σημείωσε με νόημα.

Για την προσπάθεια της ΔΕΘ-Helexpo να διοργανώσει αυτόν τον Σεπτέμβριο ένα πολύ-γεγονός που θα χαρεί ο κόσμος  μίλησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής. Σημείωσε,  μάλιστα, πως η κάλυψη στην 81η  ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα φτάσει το 100%.

©Typologos.com 2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.