Ημέρα Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Αλτσχάιμερ

Ημέρα  Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Αλτσχάιμερ

16:04:27,03/15/2018

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης)

Ενημέρωση με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer προσφέρει το  Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (Καραολή  Δημητρίου 1 πρώην Διοικητηρίου 1, 2313- 310.750)   κατά την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018  και τις ώρες 8π.μ. – 2.30μ.μ., στη Θεσσαλονίκη.

Το θεσμό έχει καθιερώσει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια για να αναδείξει  την αναγνώριση του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές.

Οι φροντιστές, συνήθως γυναίκες, αναλαμβάνουν ένα φορτίο που περιλαμβάνει – εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ασθενούς –  την κάλυψη μιας σειράς αναγκών, την ανταπόκριση σε  απαιτήσεις οικονομικές και τη διαχείριση μιας καθημερινότητας που χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχολογική στήριξη, που είναι  απαραίτητη ειδικά για τον ίδιο.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί από το 2002 παρέχοντας υπηρεσίες σε ανθρώπους, οι  οποίοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές).

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 8π.μ. – 2.30μ.μ. στην οδό Καραολή Δημητρίου 1 (πρώην Διοικητηρίου1), 54630 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2313- 310. 750

Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός  δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).

Απευθύνεται στα άτομα με ήπιες γνωστικές διαταραχές και έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Ιατρείο Μνήμης που λειτουργεί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από το 1996 (διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση).

 Υποδέχεται τους ασθενείς που βρίσκονται στο ήπιο και μέσο στάδιο βαρύτητας της νόσου Alzheimer και άλλων συναφών διαταραχών.

Κύρια επιδίωξη του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης είναι να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς,  που φιλοξενεί. Οι παρεχόμενες  υπηρεσίες και παρεμβάσεις στοχεύουν στην κινητοποίηση των ασθενών, την αξιοποίηση των υπαρχόντων ικανοτήτων και της λειτουργικότητας τους,  στην  καλλιέργεια, καθώς  και  στην ενίσχυση των νοητικών λειτουργιών τους.

Η ανάδειξη και η προαγωγή των υπαρχόντων δεξιοτήτων και η αναζωπύρωση των επιθυμιών και των θελήσεων του ασθενούς  θεωρείται «γραμμή άμυνας» απέναντι στην ασθένεια. Προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα στους συγγενείς των ασθενών να δέχονται συμβουλές και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νόσου, καθώς και  για  την αποδέσμευση τους από την καθημερινή φροντίδα.

Στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο Κέντρο  Ημερήσιας Απασχόλησης αναπτύσσεται – επίσης- κι ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες υγείας με σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται  η  δυνατότητα λειτουργίας ενός εργαστηρίου παραγωγής και διάθεσης πληροφορίας για τη νόσο του Alzheimer και το σύνδρομο της άνοιας,  γενικότερα.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες  8π.μ. – 2.30μ.μ. στην οδό Καραολή  Δημητρίου 1 (πρώην Διοικητηρίου1), 54630 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2313- 310. 750.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.