Ηλεκτροκίνηση οχημάτων: να μη χαθεί η ευκαιρία για την Ελλάδα

Ηλεκτροκίνηση οχημάτων: να μη χαθεί  η ευκαιρία για την Ελλάδα

16:53:36,12/15/2017

Oι Δημήτρης Μάρδας (αριστερά) με τον Ευάγγελο Μπεκιάρη δοκίμασαν τις δυνατότητες ενός ηλεκτρικού οχήματος

Να  μη χαθεί η ευκαιρία της Ελλάδας, που είναι η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Σήμερα διαθέτει μόλις 250 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ στη Βουλγαρία είναι διπλάσια.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώην αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών και υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ στη  Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα  στους χώρους του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού  Κέντρου  Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μάρδας ξεναγήθηκε στους χώρους του Ι.ΜΕΤ.  από το διευθυντή του Ι.ΜΕΤ./Ε.ΚΕ.Τ.Α, Ευάγγελο Μπεκιάρη,  επισκέφθηκε τους προσομοιωτές κίνησης και οδήγησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε  σχετικά με  τις εναλλακτικές τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Η αυτοκίνηση του μέλλοντος είναι ηλεκτρική. Σε κάποιες χώρες, όπως είναι  η Νορβηγία είναι ηλεκτρικά το 40% των νέων αυτοκινήτων που αγοράζονται. Σε άλλες χώρες της Βόρειας  ή της Δυτικής Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία, κλπ.) δείχνει να ακολουθείται η τάση αυτή.

Σε αντιπαράθεση, στην Ελλάδα κυκλοφορούν σήμερα περίπου 250 ηλεκτρικά οχήματα, όταν στη Βουλγαρία είναι διπλάσια και χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους  άλλων  χωρών!

Κύρια αιτία είναι η υψηλή τιμή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, λόγω φόρου ταξινόμησης, καθώς δεν έχει θεσπιστεί   επαρκής σχετική έκπτωση φόρου στη συνήθη περίπτωση που φέρουν εφεδρικό κινητήρα (range extender), για κίνηση σε περίπτωση που τελειώνει η μπαταρία. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.

Πολλές χώρες έχουν αναπτύξει κατάλληλα  χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενισχύσουν τη χρήση ηλεκτροκίνησης. Η Ελλάδα υστερεί  σήμερα στο συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, για να μη χαθεί η ευκαιρία της ηλεκτροκίνησης οχημάτων στην Ελλάδα και το Ι.ΜΕΤ.  μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα αυτό.

©Typologos.com 2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.