Εκστρατεία για την απαγόρευση της ακτοπλοϊκής μεταφοράς ζώων που προορίζονται για σφαγή

0
77

Εκστρατεία για την απαγόρευση  της ακτοπλοϊκής μεταφοράς ζωντανών ζώων που προορίζονται για σφαγή

15:38:08,05/14/2018
Στιγμιότυπο από το βίντεο. Πηγή: Avaaz.org

Την απαγόρευση της ακτοπλοϊκής  μεταφοράς  ζωντανών ζώων που προορίζονται για σφαγή ζητούν με ηλεκτρονική εκστρατεία  τα μέλη της οργάνωσης Avaaz μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων, που φέρεται να βιντεοσκόπησε ένας ακτιβιστής και οι οποίες δείχνουν  χιλιάδες πρόβατα  να βρίσκονται στοιβαγμένα σ’ ένα  πλοίο  και να ψήνονται ζωντανά στην καυτή ζέστη!

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, αυτή είναι η μοίρα  εκατομμυρίων ζώων που μεταφέρονται κάθε χρόνο με αυτά τα πλοία! Σημειωτέον ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων συνεδριάζει για το θέμα  σε λίγες βδομάδες μετά από αυτά  τα πλάνα, ενώ μεγάλες εξαγωγικές χώρες σκέφτονται να απαγορεύσουν την ακτοπλοϊκή μεταφορά ζωντανών ζώων που προορίζονται για σφαγή!

Η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής για τα δικαιώματα των ζώων ζητείται με την εκστρατεία του Avaaz

Πηγές ανέφεραν πως στη Νέα Ζηλανδία απαγορεύτηκαν ήδη  παρόμοιες εξαγωγές μετά από δημόσια κατακραυγή.

Αυτή τη στιγμή μια σειρά άλλες  χώρες,  όπως είναι  η Αυστραλία, η Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο επανεξετάζουν τη σχετική  εμπορική νομοθεσία τους.

Οικολογικές και ζωοφιλικές οργανώσεις αναφέρουν πως αγελάδες, πρόβατα και άλλα ζώα στοιβάζονται σε πλοία, το ένα επάνω στο άλλο,  ενώ έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τροφή και νερό.

Σύμφωνα με κτηνιάτρους, «το  χειρότερο  είναι η ζέστη – οι θερμοκρασίες είναι τόσο ακραίες που πολλά ζώα ψήνονται κυριολεκτικά μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια,  τα νεκρά ζώα πετιούνται στη θάλασσα, για να μην υπάρχουν αποδείξεις».

«Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, είμαστε σοκαρισμένοι από τις συνθήκες με τις οποίες εξάγονται ζωντανά πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζώα. Σας καλούμε να συνεργαστείτε για τη δημιουργία μιας κοινής πολιτικής για τα δικαιώματα των ζώων που θα βασίζεται στη συμπόνια και την κοινή λογική, και θα βάζει τέλος σε αυτά τα βασανιστήρια. Μέχρι αυτή να τεθεί σε εφαρμογή, οι εξαγωγές ζωντανών ζώων πρέπει να απαγορευτούν», αναφέρεται  στο ψήφισμα του Avaaz προς τους υπουργούς Γεωργίας και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

Η σχετική εκστρατεία του Αvaaz βρίσκεται σε εξέλιξη   και μπορούν  οι ενδιαφερόμενοι να τη δουν εδώ.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eighteen − 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.