Ευρωβουλευτές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου «ήρθαν» σε ανοικτό διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών

Ευρωβουλευτές και φοιτητές του Πανεπιστημίου  Κύπρου  «ήρθαν»Πα σε ανοικτό  διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών

 

Το θέμα της ανεργίας των νέων κι όχι μόνο συζητήθηκε στην εκδήλωση

Το θέμα της ανεργίας των νέων κι όχι μόνο συζητήθηκε στην εκδήλωση

Η  ανεργία, η εργοδότηση σε νέους-  δημιουργικούς χώρους και τρόποι εκλογής εκπροσώπων της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο συζητήθηκαν μεταξύ ευρωβουλευτών, καθώς  και φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις προσεχείς ευρωεκλογές,  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  8 Σεπτεμβρίου του  2013 , στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΡΙΚ. Πραγματοποιήθηκε, δε, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Κέντρο Στήριξης μη κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης,  που έφερε τον  τίτλο «Ευρωεκλογές, τι και γιατί», είχαν οι πολίτες την ευκαιρία να ενημερωθούν για όσα θέματα αφορούν στις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν τον  Μάιο του 2014.

Οι ευρωβουλευτές Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Τάκης Χατζηγεωργίου και Σοφοκλής Σοφοκλέους ήρθαν σε  λόγο και αντίλογο  με τους φοιτητές των Ομίλων Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Κριτικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έγινε λόγος κι αντίλογος μεταξύ των  Ευρωβουλευτών και των φοιτητών

Έγινε λόγος κι αντίλογος μεταξύ των Ευρωβουλευτών και των φοιτητών

Αμφότεροι  τόνισαν τη σημασία της τοποθέτησης των νέων σε ηλικία  ανθρώπων σε θέματα που τους αφορούν άμεσα. 

Άλλα θέματα – που συζητήθηκαν-  ήταν οι  προσδοκίες και απαιτήσεις από τα νέα μέλη της Ευρωβουλής, το πως διαμορφώνεται το νέο περιβάλλον, σε ποιους τομείς επωφελήθηκε ως κράτος  της Κύπρου στις δύο θητείες  του οργάνου στις οποίες συμμετέχει δια των εκπροσώπων.

Συζητήθηκαν ακόμα οι πιθανές ωφέλειες στο εθνικό ζήτημα  ή στην οικονομία και τέθηκε το ερώτημα   της μη έγκαιρης  – αποτελεσματικής  ενημέρωσης  των πολιτών από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Η  συζήτηση  αναπτύχθηκε στην αίθουσα «Ειρήνη» και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του έργου «Quo Vadis Europa»,  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συντονιστές ήταν οι  δημοσιογράφοι του ΡΙΚ,  Κυριάκος Πιερίδης και Πανίκος Χατζήπαναγης.

©Typologos.com 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.