«Εσύ και τα σύννεφά σου»

1
210

«Εσύ  και τα σύννεφά σου»

14:27:43,02/13/2018
H διαφορετικότητα και ο κοινωνικός ρατσισμός “υπό των ήλων ” της παράστασης

Το θέμα της διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού πραγματεύεται η παράσταση με τίτλο «Εσύ και τα σύννεφά σου», που ανεβαίνει ήδη  στο Θέατρο Άρατος (οδός  Μοσκώφ 12) στη Θεσσαλονίκη, όπου το κοινό μπορεί να τη δει στις 9 το βράδυ της 16ης, 17ης, 18ης, 23ης, 24ης και 25ης Φεβρουαρίου. Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Eric Westphal: «Toi et tes Nuages».

Επί της σκηνής εξιστορείται η ζωή δύο αδερφών.  Η μία  πάσχει από   ψυχική νόσο κι  έχει εμμονή με τους πιθήκους. Η άλλη με θρησκευτική αυταπάρνηση αρνείται να την κλείσει σε ίδρυμα.

Οι δύο αδερφές ισορροπούν τη σχέση τους επάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί

Είναι μια δύσκολη απόφαση που πυροδοτεί πολλές αντίρροπες δυνάμεις. Η σχέση τους εξελίσσεται σε μια σχέση αγάπης-μίσους,  όπως συμβαίνει σε όλες οι σχέσεις συνεξάρτησης.

Παιχνίδια εξουσίας έρχονται βίαια στην επιφάνεια. Ένας ζωολόγος προσπαθεί να τις βοηθήσει κι ένας έμπορος βουρτσών μπαίνει κατά λάθος στη ζωή τους, καθώς  και την περιπλέκει με έναν αστείο τρόπο. Το θέμα της διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ρίχνει έντονα τη σκιά του στο κείμενο.

Το έργο “Εσύ και τα σύννεφα σου” διαθέτει έντονα ψυχαναλυτική φόρμα και πολλά επίπεδα κοινωνικής κριτικής

Ένα έργο με έντονα ψυχαναλυτική φόρμα και πολλά επίπεδα κοινωνικής κριτικής. Η παράσταση προσπαθεί να ερμηνεύσει και να φωτίσει όλα αυτά τα διαφορετικά επίπεδα και ταυτόχρονα ν’ αγαπήσει και να καταλάβει αυτά τα ακραία πλάσματα.

Δύο ζωές που παλεύουν για γαλήνη και φως

Την μετάφραση- διασκευή του κειμένου, τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά- κοστούμια πραγματοποίησε η Μαριλένα Μπιντεβίνου. Την πρωτότυπη μουσική μελοποίησε ο Άκης Γεροντάκης.

Βοηθός της σκηνοθέτιδας ήταν ο Γιάννης Παππάς. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Γιώργος Ζήγκας. Την αφίσα σχεδίασε η Εύα Βόγια. Τις  φωτογραφίες της παράστασης «τράβηξε» ο Δημήτρης Τσιγκράκης.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Μαρία Ανθίδου, Σωτηρία Ζάνταλη, Στέργιος Κωνσταντζίκης και Γιάννης Ξενιτόπουλος.  Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977 542 143.

Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώθηκε στα 10 ευρώ και  του μειωμένου στα 7 ευρώ.

©Typologos.com 2018

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπέροχη παράσταση με μοναδικές ερμηνίες, με συγκίνησε…την προτείνω ανεπιφύλακατα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

4 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.