Επιστημονική- Τεχνολογική πόλη του κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη;

0
73

Επιστημονική- Τεχνολογική πόλη του κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη;

00:32:38,11/11/2017
Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην επιθυμία της νέας διοίκησης να υπάρξει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Ε.Ρ.Τ.3

Διεθνή  Αρχιτεκτονικό  Διαγωνισμό  Προσχεδίων για τη δημιουργία μιας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πόλης του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη προτίθεται να προκηρύξει η Ε.Ρ.Τ!

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Διευθύνων Σύμβουλος του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Βασίλης Κωστόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην επιθυμία της νέας διοίκησης να υπάρξει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Ε.Ρ.Τ.3 , της οποίας η νέα διοικούσα Επιτροπή  θα εγκρίνει  το νέο οργανόγραμμα. Επίσης,  μίλησε για την άμεση προσπάθεια πρόσληψης προσωπικού και την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης  σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ε.Ρ.Τ.

Επίσης, δήλωσε ότι η Ε.Ρ.Τ.  είναι το μοναδικό κανάλι- εκτός των συνδρομητικών- που στηρίζει ουσιαστικά τον κινηματογράφο, αποδίδοντας το 1,5%, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Για τη νέα Επιτροπή Κινηματογράφου του δημόσιου καναλιού  τόνισε ότι:  «Η κινηματογραφική πολιτική της Ε.Ρ.Τ.  δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την πολιτική της εταιρείας σε όλους τους τομείς, ιδιαιτέρως σε εκείνους, όπου καλείται να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε – τον περασμένο Αύγουστο –  να αλλάξει τη σύνθεση της Επιτροπής Κινηματογράφου, όπως άλλωστε ανεξαιρέτως τη σύνθεση όλων των Επιτροπών.

Η Ε.Ρ.Τ.  είναι μία σοβαρή δημόσια εταιρεία και η νέα διοίκησή της έχει σκοπό να την κάνει μία υποδειγματική δημόσια εταιρεία, που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η συνέχεια της νόμιμης λειτουργίας της. Το έργο της προηγούμενης Επιτροπής θα αξιοποιηθεί»,  είπε ο κ. Κωστόπουλος και  γνωστοποίησε   ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει ο ίδιος τη νέα Επιτροπή Κινηματογράφου.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

thirteen + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.