Επί του Πρακτέου

2 Responses

  1. Ο/Η Georgios Syriotis λέει:

    Αγαπητέ αρθρογράφε, καλά τα λες αλλά η εκτύπωση χρήματος έχει και αυτή επικίνδυνες παγίδες .χ. τον πληθωρισμό που δεν χρειαζόμαστε, η Γερμανία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, έχουν λιτότητα πάνω από 10 χρόνια και δεν εξαθλιώθηκαν, δεν χρειάζονται όμως για γραφείο αντιπρόεδρου μισό εκατομμύριο τον χρόνο, ούτε για αυτοκίνητο 750 χιλ. ούτε οι βουλευτές τους κοστίζουν 20 χιλ. € τον μηνα, εκεί όμως λιτότητα έχει να πει, τα βάρη θα πέσουν ανάλογα με της δυνατότητες του κάθε ενός που αυτό δεν υλοποιείτε σε εμάς, και γιατί να κόβουμε χρήμα για ανάπτυξη από την στιγμή που υπάρχει χρήμα άφθονο σε ιδιωτικά χέρια, π.χ 25.000 € για 5 λίτρα σαμπάνια στην Ψαρού, γιατί να επιδοτούμε αμφίβολες θέσεις εργασίας, και όχι να προωθήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να μειώσουμε την γραφειοκρατία για να γίνουν επενδύσεις, να γίνουμε ανταγωνιστικοί, παραγωγικοί, καινοτόμοι, χρήμα υπάρχει, χέρια υπάρχουν να ακονίσουμε λίγο το μυαλό χρειάζεται και να διαθέσουμε 8 ώρες για δουλειά, μιλάς για λιτότητα και όχι πως θα εξαλείψουμε την σπατάλη.

  2. Ο/Η NIKOLAOS MOSCHOVOS λέει:

    Αγαπητέ κύριε Συριώτη
    Δεν διαφωνώ στο θέμα της σπατάλης. Άλλωστε, είναι μέρος του προβλήματος, που βιώνουμε όλοι-ες. Δεν είμαι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά είμαι υπέρ. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουν ακουμπήσει το άφθονο ιδιωτικό χρήματα, που έχουν οι κατέχοντες. Έχουν ακουμπήσει τους μη έχοντες. Όταν μιλάμε για Ομοσπονδοποίηση δεν μπορεί αυτό να γίνεται σε βάρος του Νότου. Και για να μην τρελαθούμε τελείως η Ιταλία και η Ισπανία, ήταν και είναι οργανωμένα κράτη. Ας δούμε λιγάκι και την ιστορική πραγματικότητα του Νew Deal και το πως εξελίχθηκαν οι ΗΠΑ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους πολιτικούς “ταγούς”. Αυτοί είναι που δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία και δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις, δηλαδή δεν αντικαθιστούν κάτι με κάτι άλλο, δεν ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και προπαντός δεν παίρνουν τα μέτρα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.