Προσοχή στους δήθεν ειδικούς για το «Εξοικονομώ ΙΙ» συνιστά το ΤΕΕ/ΤΚΜ

0
118

Προσοχή στους δήθεν ειδικούς για το «Εξοικονομώ ΙΙ»  συνιστά το ΤΕΕ/ΤΚΜ

14:37:28,11/13/2017
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ»

Να μην παραπλανούνται από δήθεν «ειδικούς», που τους παραπληροφορούν σε σχέση με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ), συνιστά στους πολίτες το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας  του Τεχνικού  Επιμελητηρίου  Ελλάδας  (Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ.) με ανακοίνωσή του και τους προτείνει να απευθύνονται σε επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους.

Το Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ.   διαπίστωσε  ότι κατά το τελευταίο διάστημα η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, έχει επιτρέψει την ανάπτυξη στην κοινωνία και στην αγορά ενός περιβάλλοντος παραπληροφόρησης. Αυτό πραγματοποιείται σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

«Ως αποτέλεσμα είναι άμεσος ο κίνδυνος οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος», δημοσιοποιεί το Επιμελητήριο.

Οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου  «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα εκδοθεί ο επίσημος οδηγός του προγράμματος με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.

Κατά συνέπεια,  σε αυτή τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ).

Οι πολίτες δεν θα πρέπει να συγχέουν τις διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος, που  πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο, με τις διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα  πρέπει να παραπλανούνται  από την αποσπασματική ενημέρωση διάφορων αναξιόπιστων «ειδικών», αλλά  – για την καλύτερη ενημέρωσή τους – θα πρέπει να απευθύνονται στους  Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

9 − 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.