Εξακόσιοι εκθέτες σε Philoxenia και Hotelia (10 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη)

0
53

Εξακόσιοι  εκθέτες σε Philoxenia και Hotelia (10 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2017  στη Θεσσαλονίκη)

17:59:17, 11/08/2017
Από αριστερά προς τα δεξιά η υπεύθυνη οργάνωσης της Hotelia, κα Τόνια Νικολαΐδου, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, κ. Γιάννης Ασλάνης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος και η υπεύθυνη οργάνωσης της Philoxenia κ. Κατερίνα Τραπτσιώνη

Με «ατού» τον ελληνικό  τουρισμό ξεκινούν οι διεθνείς εκθέσεις Philoxenia και Hotelia την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 600 εκθέτες έως  και τις 12 του μηνός.

Στην 33η Philoxenia συμμετέχουν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι. Οι εκθέτες στην Philoxenia είναι 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στην Hotelia ανέρχονται σε 200 (άμεσοι και έμμεσοι). Συμμετέχουν η Τουρκία  – για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι – η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Στο τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» προσκλήθηκαν 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers, ενώ άλλοι 125 θα συμμετέχουν ως ομαδική αποστολή από Βουλγαρία, Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί επάνω από 4.000 ραντεβού μεταξύ εκθετών και μεγάλων tour operators εκ  36 χωρών – στόχων  για την ελληνική αγορά.

Το φετινό διεθνές συνέδριο έχει ως θέμα «Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη» και θαπραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις εξής τρεις θεματικές ενότητες:  Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία, η συνδεσιμότητα και οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις και η προσέγγιση του Ασιάτη ταξιδιώτη. Το  στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου  φέρει τον τίτλο: «Πόσο έτοιμος είναι ο ελληνικός τουρισμός και τι πρέπει να γίνει άμεσα;».

Στην  Hotelia παρουσιάζεται ό,τι το  πιο νέο υφίσταται  στους κλάδους του εξοπλισμού των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης.  Σημείο έμπνευσης για αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ξενοδόχους θα αποτελέσει τo DPOINT SPA όπου θα παρουσιαστούν δύο διαφορετικά έργα γνωστών αρχιτεκτονικών γραφείων σε συνολική έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων.

Το πρώτο είναι το SPA concept με το οποίο παρουσιάζονται οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις του  spa & wellness και ενσωματώνει μία workshop area, όπου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από ειδικούς επαγγελματίες του κλάδου.

Το δεύτερο είναι το  LOBBY concept, που αναδεικνύει τον χώρο του λόμπι  ως φιλοσοφία – αρχή της καλής φιλοξενίας  και  σαν ένα λειτουργικό κομμάτι, Επίσης, θα λειτουργήσει  το All About Café της Hotelia, που  αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας του  καφέ.

Εκεί θα φιλοξενηθούν τα  εξειδικευμένα σεμινάρια (All About Café seminars) με την επιμέλεια του Βαλάντη Λαμπριανίδη.

Η ενότητα All About Gastronomy της Hotelia επικεντρώνεται φέτος στο Greek Breakfast & Brunch+ και στην Γαστρονομική Φιλοξενία, ενώ  στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 10 θα βρίσκεται το πρώτο modular οικολογικό bungalow, Green Zero Hotel “Reloaded”.

Αύξηση συμμετοχών κατά 10%

Ως τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Βαλκανίων χαρακτηρίστηκε  η Philoxenia  από το  διευθύνοντα  σύμβουλο  της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκο Ποζρικίδη, ο οποίος  ανέφερε  ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση 10% στις συμμετοχές.

Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,   Ανδρέας Μανδρίνος, τόνισε πως η Philoxenia είναι η κορυφαία διοργάνωση για τον τουρισμό στη Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει μια δυναμική που εκπλήσσει θετικά.

Την έντονη κινητικότητα της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, που μεταφράζεται σε ενίσχυση των εκθέσεων της εταιρείας  σχολίασε ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Γιάννης Ασλάνης. Αναφέρθηκε – δε – σε μια σημαντική επιτυχία της Θεσσαλονίκης, η οποία εξασφάλισε προ ημερών τη διοργάνωση του 8ου UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018 στην πόλη.

Τον χαρακτήρα της Philoxenia ως γιορτής υπογράμμισε η υπεύθυνη οργάνωσης της έκθεσης, Κατερίνα Τραπτσιώνη, χαρακτηρίζοντάς την ως μια από τις  «εκθέσεις-σημαίες»  της ΔΕΘ-Helexpo. Η  υπεύθυνη οργάνωσης της Hotelia  Τόνια Νικολαΐδου σημείωσε πως οι δύο εκθέσεις συνιστούν μαζί ένα  δυνατό συνδυασμό για τον κλάδο του τουρισμού, καθώς και βοηθούν τον επισκέπτη.

Οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Ε.Ο.Τ. και των μεγάλων φορέων του τουρισμού (Σ.Ε.Τ.Ε., Η.Α.Τ.Τ.Α., Π.Ο.Ξ. και Ξ.Ε.Ε.).

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

18 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.