Παλεύουν με τις ελλείψεις οι οδοντίατροι στο Νoσοκομείο « Άγιος Δημήτριος» – σε κίνδυνο οι ζωές των έγκλειστων στις Δ.Φ. Διαβατών Θεσσαλονίκης

Παλεύουν με τις ελλείψεις οι οδοντίατροι στο Νoσοκομείο « Άγιος Δημήτριος» – σε κίνδυνο οι ζωές των έγκλειστων στις Δ.Φ. Διαβατών Θεσσαλονίκης

14:50:55,03/08/2018

Aπό αριστερά προς δεξιά: Στεφανίδης Στέφανος Διευθυντής Οδοντιατρικού τμήματος νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Αθανάσιος Δεβλιώτης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με «εχθρούς»  τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και υλικοτεχνικές υποδομές παλεύουν για το καλύτερο καθημερινά οι οδοντίατροι στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος».  Η οδοντιατρική περίθαλψη στο Ίδρυμα συνεχίζει να παρέχεται, χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Καταγράψαμε σοβαρή έλλειψη υλικών και απαραίτητων υποδομών στα οδοντιατρεία του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ένα σύγχρονο και αξιόπιστο ακτινογραφικό μηχάνημα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των συναδέλφων. Επίσης, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα κρίσιμα χειρουργεία, να πραγματοποιούνται μήνες αργότερα από την προβλέπουσα ημερομηνία.

Το  «Άγιος Δημήτριος» αποτελεί το νοσοκομείο όπου απευθύνονται για οδοντιατρική περίθαλψη όλοι οι συνάνθρωποί μας που είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οπότε οι ανάγκες είναι αυξημένες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής», ανέφερε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) Αθανάσιος Δεβλιώτης. μετά την  αυτοψία ειδικού κλιμακίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Παράλληλα, ένα δεύτερο κλιμάκιο του Ο.Σ.Θ.  επισκέφθηκε τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. « Όπως αναμέναμε, συναντήσαμε μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία, ακόμη και τη ζωή εκατοντάδων έγκλειστων. Υπάρχει ένα υποτυπώδες οδοντιατρείο, ωστόσο,  παρότι μέχρι πρότινος υπήρχαν οδοντίατροι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις, πλέον πηγαίνει μόνο κάθε Πέμπτη ένας συνάδελφος από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

 Ο όγκος των ασθενών και η σοβαρότητα των περιστατικών, είναι κατανοητό ότι δε μπορούν να εξυπηρετηθούν σε αυτό το πλαίσιο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο ζήτημα υγείας των εγκλείστων. Οι μνήμες από το νεκρό στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας είναι ακόμη νωπές», τόνισε ο κ. Δεβλιώτης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε δομές Υγείας στη Θεσσαλονίκη κατά το επόμενο διάστημα και με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει, θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.