Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας

0
68

Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας

16:40:18,03/13/2018
Η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μωραΐτου με τρυφερότητα και φαντασία επιχειρεί ένα «ταξίδι» στην ιστορική ταυτότητα

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την εθνική εορτή της  25ης  Μαρτίου 2018  μπορεί να συνδυαστεί το βιβλίο της Πηνελόπης  Μωραΐτου με τίτλο:» Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πορφύρα» και εικονογράφησε η Πέγκυ Φούρκα.

Μέσα από τις 59 σελίδες του πονήματος παρουσιάζονται  η  Επανάσταση του 1821, το Έπος το  1940 και  η εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της Χούντας.  Μέσα από τα μάτια μιας σημαίας και ενός παιδιού μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι  για τα γεγονότα που καθόρισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μωραΐτου με τρυφερότητα και φαντασία επιχειρεί  ένα «ταξίδι»  στην ιστορική   ταυτότητα. Γιατί μόνο με τη γνώση έρχεται και εθνική επίγνωση και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους,  που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές, καθώς και πολιτισμικές αφετηρίες.

Το βιβλίο μπορούν να διαβάσουν και οι γονείς προς τα παιδιά τους  ή και οι εκπαιδευτικοί προς   τους μαθητές τους. Συνάμα, μπορεί να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από τις εκδόσεις «Πορφύρα»  αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βιβλίο. Ανάμεσα στις δραστηριότητες θα βρουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  προτάσεις για ζωγραφική με υλικό από τις σελίδες του παραμυθιού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί με δραματοποίηση από εμψυχωτή και διαρκεί  45 λεπτά. Μαζί με τα παιδιά ο εμψυχωτής ή και  η εμψυχώτρια θα κατασκευάσει μία σημαία μεγέθους 70Χ100 εκατοστών  για να τοποθετηθεί στο  χώρο της τάξης.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

8 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.