Εικαστική Ματιά

Εικαστική Ματιά

Του Νίκου Μόσχοβου

15:10:28,07/01/2018

Η “Εικαστική Ματιά” φιλοδοξεί να αποτελέσει ένας φιλόξενος χώρος για τις εικαστικές τέχνες

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που αξίζει στην Τέχνη: αυτό που δεν μπορείς να εξηγήσεις», Ζακ Μπρακ, Γάλλος ζωγράφος.

Η «Εικαστική ματιά» αποτελεί τη νέα ενότητα στην κατηγορία «Άνθρωπος» του www.typοlogos.com , απ’ όπου θα προβάλλονται οι εικαστικές τέχνες εκτός από  τον κινηματογράφο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί   η  ξεχωριστή ενότητα «Σινέ Τυπολόγος».

Η νέα ενότητα θα αποτελεί το «σπίτι» της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της γλυπτικής, της χαρακτικής,  του design (ως  μορφή έκφρασης σχεδιασμού), των λοιπών σχεδιαστικών τεχνών, της Αγιογραφίας, της αρχιτεκτονικής, των κόμικς, της αγγειοπλαστικής και  των visual arts.

Στην «Εικαστική ματιά» θα δημοσιεύονται νέα και ειδήσεις ή ρεπορτάζ για εικαστικές εκθέσεις ή αντίστοιχες performance, κριτικές σχετικές  για  παρουσιαζόμενα έργα, παρεμφερή άρθρα και δοκίμια. Φυσικά, δε θα λείπουν και οι συνεντεύξεις σημαντικών εικαστικών δημιουργών.

Ακόμη,  θα δημοσιεύονται απόψεις για  το παρόν και το μέλλον των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα και  ανά την υδρόγειο.

Άλλωστε, κάθε μια από όλες αυτές τις μορφές ή τα είδη των εικαστικών τεχνών αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία στον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας έχοντας αποκτήσει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Η εικαστική δημιουργία είναι συνυφασμένη με την ομορφιά και το κάλλος, αλλά και με την καθημερινότητα μέσω της χρησιμοποίησης σκευών ή της ανάπλασης χώρων (κατοικίες,  επαγγελματικά οικοδομήματα, εκπαιδευτήρια, πλατείες, ανοικτοί ή δημόσιοι χώροι).

Είναι, δε,  συνυφασμένη με την απόδοση των αναλογιών του ανθρωπίνου σώματος, της απεικόνισης των συναισθημάτων, την αποτύπωση της ιστορίας, την εφαρμογή τέλειων μαθηματικών τύπων ή κανόνων, την αποθανάτιση της  χρονικής στιγμής και τη δημιουργία φανταστικών οραμάτων – κόσμων – ονείρων.

Παράλληλα, οι εικαστικές τέχνες είναι συνυφασμένες με την αγωγή της ανθρώπινης ψυχής στο ωραίο, στο όμορφο και  στην κοπιαστική δημιουργία, που συμβαδίζει με την έμπνευση.

«Αν και φτιάχνω τοπία, υπάρχουν πάντα μέσα τους ίχνη προσώπων», έλεγε κάποτε ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την ομορφιά των αναπαραστατικών τεχνών θα προσπαθήσει να αναδείξει η ενότητα «Εικαστική Ματιά».

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.