Επάνω από 21.000 δρομείς στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»!

0
69

Επάνω από 21.000 δρομείς στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»!

18:04:14,03/12/2018
Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε για τον 13ο διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» έχουν δηλώσει συμμετοχή  και στον οποίο ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για  τη διοργάνωση, που θα γίνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

 Οι δηλώσεις συμμετοχών έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  9 Μαρτίου 2018  με τους εγγεγραμμένους σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος να ανέρχονται στους 21.118 δρομείς, αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ρεκόρ αποτελεί και η συμμετοχή σχεδόν 2.200 Μαραθωνοδρόμων, που θα διανύσουν την ιστορική διαδρομή από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, διαδρομή που ενώνει την αρχαία με την σύγχρονη πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

 Αναλυτικά, στις εκκινήσεις αναμένεται να προσέλθουν 2.199 δρομείς στον Μαραθώνιο, 4.214 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μέτρων, 12.705 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων., καθώς και 2.000 μαθητές ηλικίας 9-12 ετών στον Δρόμο 1.000 μέτρων  μαθητών δημοτικών σχολείων,  του οποίου η προθεσμία εγγραφών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

 Στα παραπάνω μεγέθη υπολογίζονται και οι 1.500 δρομείς, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους, αποκτώντας μία από τις θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. -HELEXPO  από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και  το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή, θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός του αναμνηστικού T-shirt.

 Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους τον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, η οργανωτική και η τεχνική Επιτροπή, οι εθελοντές της, καθώς και οι φορείς υποστήριξης και οι χορηγοί της, υπόσχονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η φετινή εμπειρία να είναι για τους συμμετέχοντες δρομείς ανεπανάληπτη!

 Ο  13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας  Αλέξανδρος» είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη.  Διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ.  Τρίτων».  Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και της AIMS.

Τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Συλλόγων  Υποστήριξης και Εθελοντικών Οργανώσεων.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twelve − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.