Το διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού Hans Gabor-Belvedere φέρνουν στην Κύπρο το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος και το Πανεπιστήμιο Κύπρου

0
50
15:06:15, 01/09/2018
Ο Νικητής του διαγωνισμού Νicholas Brownlee για το έτος 2016
Ο νικητής του διαγωνισμού τραγουδιού Ηans Gabor Belvedere Νicholas Brownlee για το έτος 2016

Μία από τις  πρωτεύουσες, η οποία θα φιλοξενήσει το 2018, προκριματικό γύρο του 37ου Διαγωνισμού Ηans Gabor Belvedere θα αποτελέσει η Λευκωσία. Τη διεξαγωγή του προκριματικού έχουν αναλάβει από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος.

Ο διαγωνισμός International Hans Gabor Belvedere Singing Competition ιδρύθηκε το 1982, και είναι ένας από τους καλύτερα δικτυωμένους διεθνώς διαγωνισμούς τραγουδιού.

Για το 2018, οι προκριματικοί θα γίνουν σε 57 χώρες παγκοσμίως,  ενώ ο τελικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Dzintari Concert Hall στις 10 Ιουνίου 2018.

Οι τραγουδιστές θα κριθούν από μια ομάδα κριτών που αποτελείται από καλλιτεχνικούς διευθυντές και υπεύθυνους διανομής ρόλων από αναγνωρισμένου κύρους όπερες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των  Metropolitan Opera New York, Royal Opera House Covent Garden London, Teatro alla Scala Milano, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Cape Town Opera και  Deutsche Oper Berlin.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Τραγουδιού Hans Gabor Belvedere μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια καριέρα στην όπερα, ενώ στους νικητές προηγούμενων ετών συγκαταλέγονται οι διακεκριμένοι τραγουδιστές, Elina Garanča, Angela Gheorghiu, Marina Mescheriakova, Ildikó Raimondi, Irina Samoilova, Stanislav Schwez.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου στη Λευκωσία (Αγίου Νικολάου 49, Παλλουριώτισσα, 1040 Λευκωσία, τηλέφωνο επικοινωνίας 22 349879, ηλεκτρονική  διεύθυνση elenikanthou@cytanet.com).   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 28η Απριλίου 2018 και ώρα 12 μ. μ. και οι υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα κάθε εθνικότητας γεννημένοι το 1986, καθώς  και έπειτα.

Το ρεπερτόριο που απαιτείται για τον προκριματικό γύρο του Διαγωνισμού στη Λευκωσία είναι δύο άριες που θα τραγουδηθούν από μνήμης στην αυθεντική τονικότητα και την αυθεντική γλώσσα.

Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος περάσει στους τελικούς, θα πρέπει να έχει ετοιμάσει ακόμη τρεις άριες. Συνολικά, δηλαδή, μαζί με άριες του προκριματικού γύρου, οι άριες που απαιτούνται για τους τελικούς είναι πέντε.

Από αυτές οι δύο είναι υποχρεωτικό να επιλεγούν από τη λίστα των έργων που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, για κάθε κατηγορία φωνής. Οι τελικοί του Διαγωνισμού θα διεξαχθούν στην πόλη Jurmala της Λετονίας, από τις 3 μέχρι  και τις 10 Ιουνίου 2018.

Πληροφορίες για τους όρους του Διαγωνισμού και την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού:  www.belvedere-competition.com .

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

15 − 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.