Διεθνές βραβείο αριστείας στην ακαδημαϊκή διδασκαλία

0
130

Διεθνές βραβείο αριστείας στην ακαδημαϊκή διδασκαλία  απέσπασε η  ειδική επιστήμονας του Τμήματος  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου  Δρ Σταματούλα Παναγάκου

15:29:42,06/11/2018

Η ειδική επιστήμονας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κύπρου δρ. Σταματούλα Παναγάκου

Με το διεθνές τιμητικό βραβείο αριστείας στην Ακαδημαϊκή Διδασκαλία «The Jenny Lee Prize Award for Outstanding Teaching»  για το έτος 2018 βραβεύθηκε η ειδική επιστήμονας του Τμήματος  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κύπρου Δρ. Σταματούλα Παναγάκου από το Βρετανικό Σύνδεσμο Πολιτικών Επιστημών (Political Studies Association) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου  στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση των Πολιτικών Επιστημών. Ιδρύθηκε το 1950 έχει πολυάριθμα μέλη από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Ο  αριθμός των μελών του συγκεκριμένου συνδέσμου ξεπερνά τα 1.900 και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους  Οργανισμούς για την προώθηση της έρευνας – διδασκαλίας της Πολιτικής Επιστήμης.

Η επιτροπή απονομής του Bραβείου Jennie Lee Prize for Outstanding Teaching 2018 αναφέρει ότι:

«Το Βραβείο Jennie Lee Prize απονέμεται στη Δρα Σταματούλα Παναγάκου του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Το βραβείο απονέμεται σε πανεπιστημιακούς δάσκαλους,  οι οποίοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να εμπνεύσουν τους φοιτητές τους,  να συμμετάσχουν ενεργά στη μαθησιακή διδασκαλία και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις στην Πολιτική Επιστήμη, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία εμπόδια ,  καθώς  και προκλήσεις».

Η Δρ. Παναγάκου έχει πλούσια διδακτική –  ερευνητική εμπειρία σε κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (York, Durham, Newcastle και Manchester),  καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου –  καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης  συνεχάρη τη Δρα Παναγάκου για τη βράβευσή της.

Επίσης,  σημείωσε ότι η διάκριση αυτή εκφράζει την αναγνώριση του ερευνητικού έργου της Δρος  Παναγάκου και της προσφοράς της στην ανάπτυξη, προώθηση και διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών.

 «Η Δρ. Παναγάκου προάγει με το έργο της,  τη γνώση στην πολιτική επιστήμη και πολιτική θεωρία συνδυάζοντας την έρευνα με τη διδασκαλία, αξιοποιώντας καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση  της  ηθικής πολιτικής συνείδησης και ενθαρρύνοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο. Προετοιμάζει τους φοιτητές της,  για επαγγελματική καταξίωση και τους βοηθά στην κατάκτηση υψηλών στόχων», κατέληξε.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.