Δημιουργία του μεγαλύτερου Origami για Ρεκόρ Γκίνες στην Αθήνα!!!

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

 

Δημιουργία του μεγαλύτερου Origami για Ρεκόρ Γκίνες στην Αθήνα!!!

 

Του Νίκου Μόσχοβου, email: nikmoshov@gmail.com

 

Η Μυρτώ Δημητρίου με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη

Η Μυρτώ Δημητρίου με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη

Toμεγαλύτερο Origami για ρεκόρ Γκίνες θα δημιουργήσει η κοινωνική ανθρωπολόγος, Μυρτώ Δημητρίου στην Αθήνα!

 

Η Μυρτώ είναι ήδη η  μοναδική Ελληνίδα Instructor Origami και θα προσπαθήσει να «ξεπεράσει» το ρεκόρ που ήδη κατέχει η ίδια.

 

Η όλη προσπάθεια θα γίνει  σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

 

Από τον Οκτώβριο  του 2013 έως και τον Μάρτιο 2014 θα βρίσκεται η Μυρτώ Δημητρίου στην Αθήνα. Εκεί θα πραγματοποιήσει μια έκθεση,   διάφορες παρουσιάσεις και  πολλά εργαστήρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων.

 

Οι δράσεις θα αφορούν στους μαθητές και στις μαθήτριες των τάξεων Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας- Εκπαίδευσης, στους φοιτητές ή στις φοιτήτριες, καθώς και στους ενήλικες!

 

Η προσπάθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου του 2014 στο Γήπεδο του Μετς, όπου περισσότερα από 20.00 άτομα θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας χρησιμοποιώντας μονάχα χάρτινα λουλούδια. Το σχέδιο θα εκτελεστεί σε έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων .

 

Με αυτό το σχέδιο θα ξεπεραστεί το ρεκόρ Γκίνες που είχε πραγματοποιήσει η Μυρτώ Δημητρίου στις 31 Μαΐου του 2012 με τη δημιουργία του  μωσαϊκού  του Λευκού Πύργου!!!

 

«Ένας μεγάλος στόχος που με τη συνεργασία όλων μας θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα! 

 

Με αυτή μας την πράξη θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας, συνεργασίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο!», λένε οι υπεύθυνες της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία», Ζέτα Στεφάνου-Μυρτώ Δημητρίου.

 

©Typologos.com 2013


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 15 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.