ΓΙΑ ΤΑ «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ΜΙΛΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΓΚΕΝΤΖΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com  

ΓΙΑ   ΤΑ «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ΜΙΛΑ Ο  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΓΚΕΝΤΖΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Των Νίκου Μόσχοβου, e-mail: nikmoshov@gmail.com

Και Βένης Παπαδημητρίου, e-mail: veni_veni_veni@yahoo.gr

"Τα πέτρινα Χριστούγεννα", το νέο οπτικοποιημένο αφήγημα του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου

Τα” πέτρινα Χριστούγεννα”, το νέο οπτικοποιημένο αφήγημα του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου

Για  τα « Πέτρινα Χριστούγεννα» μιλά ο συγγραφέας, Τάσος Αγγελίδης – Γκέντζος μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του, που «κυκλοφόρησε» από τις εκδόσεις «Σαΐτα» στο διαδίκτυο.

Ο συγγραφέας  δημιούργησε αυτή τη φορά ένα οπτικοποιημένο αφήγημα, στο οποίο μιλά για την αγάπη, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά  συνδυάζοντας το γραπτό λόγο με την ασπρόμαυρη  φωτογραφία.

Μια φωτογραφία, που αποτυπώνει ξεκάθαρα την αντίθεση που διατρέχει τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα από το μαύρο και το άσπρο, το γκρίζο ή το μουντό.

«Οι δημιουργοί του εξίτηλου πεζού λόγου και της ασπρόμαυρης εικόνας προσπάθησαν να υποστηρίξουν το μοτίβο μιας κοινής «ανάγνωσης» για τα «Πέτρινα Χριστούγεννα».

Η συνειδητή επιλογή του συγκερασμού αυτών των δύο μορφών της τέχνης στάθηκε μπροστά μας και κατεύθυνε τις φωτογραφίες προς τα μαγικά λημέρια των λέξεων…

Στόχος μας,  από αυτή τη συγκατοίκηση του λόγου και της εικόνας δεν ήταν να βγει ένας νικητής, αλλά να μοιραστούμε και να μοιράσουμε την ουσία που προκύπτει μέσα από τις συνεργασίες.

Υπάρχουν φορές που η αισθητική θεώρηση κινείται αθόρυβα στα μονοπάτια χωρίς να επιλέγει τις φόρμες και τους κανόνες της νομοτέλειας.

Σε μια μεταγενέστερη ανάγνωση των λέξεων και των σκιάσεων, σε μια ανάγνωση που τα σημαινόμενα τραβούν διαφορετικούς δρόμους σάς αφήνουμε μόνους…», λένε χαρακτηριστικά οι συντελεστές του βιβλίου.

Το εξώφυλλο και οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Κουντουρά. Τις φωτογραφίες επεξεργάστηκε η Διονυσία Αρβανίτου. Το εξώφυλλο συνέθεσε η Ευτυχία Κανάρη. Την επιμέλεια και τις διορθώσεις πραγματοποίησε η  Ευρυδίκη Αμανατίδου, ενώ τη σελιδοποίηση έκανε ο  Ηρακλής Λαμπαδαρίου.

To βιβλίο «κυκλοφορεί» ελεύθερα στο διαδίκτυο  με  άδεια τύπου Creative Commons

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

O συγγραφέας, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

O συγγραφέας, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Ο Τάσος Αγγελίδης – Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας.

Δίδαξε για χρόνια στην  Αθήνα και  στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια».

Το πρώτο του μυθιστόρημα  με τίτλο  «Το Κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος»  κυκλοφόρησε το 2009.  Το 2011 εξέδωσε και το μυθιστόρημα «Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη». Αμφότερα «κυκλοφορούν»  από τις Εκδόσεις Ωκεανός.

©Typologos.com 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.