Για τα παιδιά του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος

0
100

Παιδική  Θεατρική Παράσταση «Χιονάνοι» από  τους Patari Project με σκοπό  τη στήριξη του Ιδρύματος ραδιομαραθώνιος

21:17:51,04/13/2018

Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά;

Η 95λεπτη  παιδική  θεατρική Παράσταση «Χιονάνοι» από  τους Patari Project  θα δοθεί το Σάββατο, 21 και την Κυριακή  22 Απριλίου 2018 στο Θέατρο Παλλάς (ώρες έναρξης: 11 το πρωί  και 4.30 το απόγευμα) στη Λευκωσία με σκοπό  τη στήριξη  των παιδιών του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος .

Όλα τα έσοδα από την θεατρική παράσταση θα δοθούν για τα παιδιά,  που χρειάζονται εξειδικευμένες θεραπείες, τροχοκάθισμα, ιατρική περίθαλψη, ειδική εκπαίδευση κι  ένα ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον για να ζουν.

Όλα τα έξοδα των παραστάσεων έχουν αναληφθεί από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα,  η οποία είναι συνδιοργανώτρια μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η θεατρική ομάδα από την Ελλάδα, Patari Project, διασκευάζει την ιστορία της Χιονάτης γιατί, τα παραμύθια δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους.

Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση «ζωντανεύει» το γνωστό σκοτεινό παραμύθι της Χιονάτης και των Επτά Νάνων με αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο πλατφόρμες των Patari

Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση «ζωντανεύει» το γνωστό σκοτεινό παραμύθι της Χιονάτης και των Επτά Νάνων  με αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο πλατφόρμες των Patari.

 Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Το θαυμασμό ή τη ζήλια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.

«Επτά ή οκτώ άτομα επάνω σε μία πλατφόρμα διαστάσεων 1x160cm μπορούν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν επικές ιστορίες και τοπία χρησιμοποιώντας μόνο τα σώματα και τις φωνές τους. Δεν υπάρχει εξωτερική βοήθεια, μπορούν να στηριχθούν μονάχα στον εαυτό τους, και στους συναδέλφους τους. Αυτοί οι επτά ή οκτώ άνθρωποι μπορούν να γίνουν ένα πλήθος χιλιάδων, μπροστά στα μάτια μας», λέει η σκηνοθέτιδα Σοφία Πάσχου για την ομάδα Patari Project

Με τη σκηνοθέτιδα συνεργάστηκαν οι Εριφύλη Στεφανίδου και Γιάννης Γιαννούλης. Τη μουσική έγραψε ο Κορνήλιος Σελαμσής. Τα σκηνικά  φιλοτέχνησε  η Ευαγγελία Θεριανού. Τα κοστούμια  σχεδίασε η Κλαιρ Μπρέισγουελ και τους φωτισμούς τοποθέτησε η Σοφία Αλεξιάδου. Τις φωτογραφίες και  τα video «τράβηξε» ο Panagiotis Maidis, ενώ μουσικός επί της σκηνής θα είναι ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Ερμηνεύουν οι : Θεοδόση Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και  Αποστόλης Ψυχράμης. Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 10 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά: www.ucy.ac.cy/alumni (Εκδηλώσεις).

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

two × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.