Βρεφικό θέατρο «Κοίτα!» από το Κ.Β.Θ.Ε.

«Ξυπνάει, παίζει, κρύβεται, φυσάει, ρίχνει, ανάβει, σβήνει, φοράει, χορεύει, βρέχει, πίνει, νυστάζει, μαμά, κοίτα!»

0
51

Βρεφικό θέατρο «Κοίτα!» από το Κ.Β.Θ.Ε.

23:52:53,11/10/2017

Κοίτα τα πούπουλα!

Βρεφικό Θέατρο  παρουσιάζει για πρώτη χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Β.Θ.Ε.) με την παράσταση «Κοίτα!», σε σύλληψη ιδέας & σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, και η οποία θα παρουσιάζεται στις 12 το μεσημέρι του κάθε Σαββάτου στο Βασιλικό Θέατρο. Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και η παράσταση απευθύνεται σε βρέφη  από 8 μηνών έως και σε  νήπια ηλικίας  4 χρόνων.

Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Το μωρό ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται, καθώς  και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά,   τα οποία  πετούν και μπάλες πέφτουν. Τα χρώματα αλλάζουν,  το νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο – λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι. Κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.

Τώρα όλα πετάνε!

Το θέατρο για βρέφη  αποτελεί ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων  στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τι είναι το βρεφικό θέατρο και το πώς απευθύνεται σε ένα μωρό ετοίμασε η Κατερίνα Καραδήμα μία παράσταση – έκπληξη, η οποία απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως και παιδιά ηλικίας  4 ετών. Την παράσταση μπορούν να  παρακολουθήσουν και  θεατρόφιλοι, οι οποίοι  θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.

Η παράσταση ήταν μία παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και επαναλήφθηκε κατά  την περίοδο  2016-2017 στο Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, καθώς και του Θωμά Μοσχόπουλου.

Η διαδικασία είναι απλή και τρυφερή…

Τζα! Ποιος κρύφτηκε;

«Οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες έρχονται με τα μωράκια τους θέατρο για πρώτη φορά. Αφήνουν τα καροτσάκια τους, στο φουαγιέ του θεάτρου, παίρνουν αγκαλιά τα μωράκια ή από το χεράκι τα πιο μεγάλα παιδιά και ανεβαίνουν επάνω στη σκηνή.

Εκεί θα κάτσουν σε μαξιλαράκια που θα βρίσκονται επάνω στη σκηνή του θεάτρου και απέναντι τους ένα θεατρικό μωρό θα ξυπνήσει στο κρεβάτι του και ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά τους.

Μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα με τρυφεράδα μαμάς. Τα μωρά μπορεί να γελάσουν, να κλάψουν, να μιλήσουν, να κοιμηθούν. Είναι και αυτό μέρος της παράστασης. Μια μοναδική εμπειρία για γονείς και παιδιά!», λένε οι συντελεστές της παράστασης.

Όλα είναι φωτεινά!

Τη  σύλληψη της ιδέας πραγματοποίησε η Κατερίνα Καραδήμα, η οποία σκηνοθέτησε την παράσταση.Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε η Λίλη Κυριλή, ενώ καλλιτεχνικός συνεργάτης είναι ο Αντώνης Μίκροβας. Τη σκηνοθέτιδα βοήθησε ο Σπύρος Δασκαλάκης, ενώ παίζει η Μαριάννα Αβραμάκη. Η παράσταση διαρκεί 30 λεπτά.

Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ. Σε ότι αφορά στο οικογενειακό εισιτήριο ανακοινώθηκε πως το  ένα εισιτήριο προσφέρεται  ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

two × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.