Διεθνής διάκριση για την ομάδα CubesCoding του Α.Π.Θ.


Διεθνής  διάκριση για την ομάδα CubesCoding του Α.Π.Θ.

19:59:10,07/10/2018

H πλατφόρμα RoboTiles ενθουσίασε το κοινό του διαγωνισμού RG Challenge18 Dragons’ Den event

Το Βραβείο  Κοινού στο  διαγωνισμό RG Challenge18 Dragons’ Den event, που διεξήχθη στο Λονδίνο, απέσπασε η ομάδα CubesCoding του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)  για  την υβριδική πλατφόρμα προγραμματισμού ρομπότ για παιδιά και ενήλικες RoboTiles.

Το RG Challenge είναι ένας επιταχυντής καινοτομικών προσπαθειών  με έδρα το Λονδίνο. Στόχος του  διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να βοηθήσει καινοτόμες ιδέες να προωθηθούν στην παγκόσμια αγορά. Η διαδικασία ωρίμανσης των ιδεών διήρκεσε 11 μέρες (από τις 26 Ιουνίου έως  και τις 6 Ιουλίου 2018 ), με σκοπό τα projects να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο, προκειμένου να μπορούν να παρουσιαστούν, καθώς  και να χρηματοδοτηθούν από διεθνές κοινό.

Η ομάδα CubesCoding εξασφάλισε τη συμμετοχή της  με την πλατφόρμα RoboTiles, στα τελικά του Διαγωνισμού RG Challenge18, αφού προηγουμένως είχε λάβει την πρώτη θέση στον 8ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας,  που έγινε τον Μάιο του 2018.

Η πλατφόρμα RoboTiles αποτελεί την πρώτη υβριδική πλατφόρμα προγραμματισμού διεθνώς, την οποία, παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω ή και έμπειροι προγραμματιστές  μπορούν να αξιοποιήσουν, καθώς και  να συνεργαστούν.

Απώτερος  σκοπός  της πλατφόρμας αφορά στα παιδιά και στους αρχάριους ενήλικες, ώστε να μάθουν προγραμματισμό, παίζοντας με φυσικά αντικείμενα, εκπαιδευτικά ρομπότ, καθώς και γραφικά περιβάλλοντα. Έτσι, η πλατφόρμα αποτελεί ιδανική λύση για γονείς, σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η πλατφόρμα RoboTiles βασίστηκε στην έρευνα του μέλους Ε.Δ.Ι.Π.  του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.  Δρ. Θεοδόση Σαπουνίδη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας CubesCoding είναι ο Ιωάννης Κέδρος και ο Μανόλης Χατζηγιάννης.

«Η συμμετοχή στο RG Challenge ήταν εκπληκτική. Ήταν ένα ταξίδι. συναντήσαμε υπέροχους ανθρώπους και έχουμε κάνει εκπληκτικές διασυνδέσεις. Θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Κάθε εκκίνηση πρέπει να έχει αυτή την εμπειρία!», δήλωσε ο Δρ. Θεοδόσης Σαπουνίδης στην αρθρογράφο  Kate Toping του Reload Greece.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.