ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2017  (27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΣΥΚΕΩΝ

Με «ουρανό» τον πολιτισμό και την ελεύθερη έκφραση και με «πυξίδα» τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία διοργανώνεται η «Βαλκανική Πλατεία» (27 Αυγούστου- 3 Σεπτεμβρίου 2017) από το Δήμο Νεάπολης- Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο θεσμός αποτελεί εδώ και 18 χρόνια το σημείο συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, καθώς και αξιών. Είναι μια γιορτή της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού, που επιμένει να αναζητά ενωτικούς κρίκους, ακούσματα, γεύσεις, εμπνεύσεις  ή δημιουργίες από αυτές που χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα των Βαλκανίων.

Πρόκειται για  μια γιορτή φιλικής συμβίωσης των λαών της βαλκανικής γειτονιάς, που θα πραγματοποιηθεί υπό το σύνθημα: «…σε αυτή τη γωνιά του κόσμου χωράμε όλοι και μπορούμε να ζούμε και να δημιουργούμε ειρηνικά και αδελφωμένα…».

«Η «Βαλκανική Πλατεία» μας καλεί και πάλι.

Είναι το σημείο όπου μας φέρνουν οι παράλληλες πορείες μας. Εκεί, όπου καταλήγουν τα πολυδαίδαλα ιστορικά μονοπάτια του κάθε λαού. Το μέρος, όπου παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Στήνουμε κάθε χρόνο έναν χορό που τα βήματά του μας βγάζουν έξω από τα όποια ‘τείχη’ διχόνοιας και απομόνωσης», προσθέτει.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Οι Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Μαργαρίτης και Νατάσα Μποφίλιου είναι τρεις μόνο από τους κορυφαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι εμφανίζονται φέτος στην Πλατεία του Πολιτισμού των Βαλκανίων. Οι Έλληνες δημιουργοί θα μοιραστούν τη σκηνή με καλλιτέχνες από τη Σερβία, την Τουρκία και την Αλβανία.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, καθώς και δράσεις για τα παιδιά.

Η  τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ  της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017 στο συμβολικό χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, επί της οδού Λαγκαδά, όπου θα δοθεί  η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Προάγγελος» των εκδηλώσεων αποτελεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων  στις 7 το απόγευμα της  Κυριακής  27 Αυγούστου 2017 στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), στη Νεάπολη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συναντηθούν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης αποδίδοντας  χορούς και τραγούδια απ’  όλη την Ελλάδα.

©Typologos.com 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.