Βέλγιο – Παναμάς 3 – 0


Βέλγιο – Παναμάς 3 – 0

Του Νίκου Μόσχοβου

20:54:25,06/18/2018

Πολύ καλό ποδόσφαιρο έπαιξαν άπαντες στο Βέλγιο – Παναμάς (3-0) στο Μουντιάλ 2018

Ξεκάθαρη νίκη με σκορ 3 – 0  (Ντρις Μέρτενς 47’, Ρομελού Λουκάκου 69’ και 75’)   πήρε το Βέλγιο απέναντι στον πρωτάρη και πολύ μαχητικό Παναμά για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2018, που έγινε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο Φιστ στη Ρωσία.

Το Βέλγιο έδειξε πως έχει «κατεβεί» με «άγριες  διαθέσεις» στο Μουντιάλ, όπου έχει «κινητήριο μοχλό» τον Εντ. Αζάρ, έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης , ο οποίος φαίνεται πως θα «λάμψει» στο τουρνουά.

Ο πρωτάρης Παναμάς δεν ήταν κακός, αφού οι ποδοσφαιριστές του, ήταν πολύ κινητικοί, απείλησαν ενίοτε την αντίπαλη άμυνα, αλλά σίγουρα έχουν  ένα θέμα  καλής φυσικής κατάστασης, όπως φαίνεται στην πορεία του αγώνα.

Οι Βέλγοι κέρδισαν καθαρά τον αγώνα λόγω ποιότητας –  τεχνικής  κατάρτισης και εφαρμογής της  τακτικής στρατηγικής, η οποία φάνηκε στα γκολ, που σημείωσε ο Ρομελού Λουκάκου.

 Είναι καλά δουλεμένη ομάδα και η οποία  έδειξε πως διαθέτει τα εξής στοιχεία:

1.Πολλές επιλογές στην επίθεση, αφού ο Εντ. Αζάρ μπορεί να αξιοποιήσει τον κάθε συμπαίκτη του.

2.Δε βασίζεται σε ένα μόνο παίκτη για να κάνει τη διαφορά, ενώ διαθέτει ομαδικότητα μεταξύ των πολύ καλών  ποδοσφαιριστών του.

3. Έχει ένα πολύ καλό τερματοφύλακα τον Τ.  Κουρτουά.

4. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει για τη συνέχεια είναι η κάποια έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις πάσες και στις επιθέσεις των αντιπάλων ομάδων, που γίνονται με βαθιές μπαλιές πίσω από τη γραμμή άμυνας της.

Ο Παναμάς άρεσε και ήταν αρκετά μαχητικός, όσο άντεχαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά ηττήθηκε διότι:

1.Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο πολύ καλός τερματοφύλακας του, ο Χ. Πενέδο.

2. Δεν είχε «αντίδοτο» στις assist  των  επιθετικών  του Βελγίου. Εκεί ήταν  και η ποιοτική διαφορά, που έκρινε και το αποτέλεσμα.

3. Έχει πρόβλημα γρήγορων επιστροφών στις αντεπιθέσεις.

4. Πρέπει να λύσει τάχιστα και το πρόβλημα φυσικής  κατάστασης των παικτών.

Το Βέλγιο τώρα θα επιδιώξει τη νίκη στο ματς με την Τυνησία (Σάββατο 23 Ιουνίου 2018), ενώ ο Παναμάς την επόμενη ημέρα θα παίξει με την Αγγλία σε ένα ματς που θα κρίνει το κατά πόσο το «ταξίδι»  στο Μουντιάλ  θα τελειώσει πρόωρα. Πάντως, δεν είναι μέχρι και στιγμής η χειρότερη ομάδα στην Παγκόσμια «γιορτή» του ποδοσφαίρου.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.