ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 Του Νίκου Μόσχοβου

EXTRA NEWS

Τα «όμορφα χωριά όμορφα καίγονται» και μαζί με τα όμορφα καίγονται  τα χλωρά,  τα  καλά και τα ανάποδα, καθώς και ιδίως τα άνεργα. Θα μου πείτε, το που κολλάει  η ρήση  με την ουσιαστική κατάργηση  του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων;

Κολλάει, όταν στον όμορφο κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν υπάρχει μόνο  η μόστρα και η βιτρίνα, που έχει επιβιώσει, παραγνωρίζοντας πολλές φορές  το «δια ταύτα»  της δημοσιογραφίας.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο νομίζουν  οι «πολιτικοί ταγοί μας»  που ξεστομίζουν ωραία λόγια  για τις δείνα ή τις άλλες πολιτικές τους, αλλά στην πράξη άλλα κάνουν. Κόβουν, ράβουν και τελειώνουν.

Άντε παίρνουμε αποθεματικά και  τα κάνουμε ότι θέλουμε ή ότι γουστάρουμε, για να «κλείσουμε τρύπες»,  επειδή κάποιοι μας «δάνεισαν» χρήματα; Μας δάνεισαν , άραγε;

Το πρόβλημα δεν είναι η  υπαγωγή όλων  των κατοίκων σε ένα ταμείο, που ισχύει σε άλλες χώρες. Το πρόβλημα είναι  το που θα πάνε και σε ποιους  θα καταλήξει   το  αποθεματικό του  ασφαλιστικού φορέα μας; Σε ποιους- άραγε-θα καταλήξει;

Υπόψη  στο αποθεματικό αυτό  συνέβαλε με ένα πολύ μικρό μερίδιο με τις  κρατήσεις του ως επαγγελματίας δημοσιογράφος κι ο γράφων.

(Σημειωτέον ότι οι κρατήσεις από  την μισθοδοσία  του υποφαινόμενου είχαν φτάσει στα 250 ευρώ τον μήνα για τη στήριξη του ασφαλιστικού φορέα μας).

Δεύτερο ζήτημα, από τα αποθεματικά αυτά στηριζόταν «έστω και με ψίχουλα» οι άνεργοι δημοσιογράφοι (σ.σ. το ποσοστό ανεργίας στον κλάδο ξεπερνά σήμερα το 50% και λίγο έβαλα).

Αν υπολογίσουμε και την κατάργηση του Αγγελιόσημου πάνε και τα αποθεματικά όλων των Ενώσεων Συντακτών.

Δηλαδή, δημιουργούμε κι άλλη ανθρωπιστική κρίση, ακόμη μεγαλύτερη κι ακόμη περισσότερη; Προς γιατί;

Τρίτο θέμα, αν θυμάμαι καλά το ταμείο μας είναι αυτοδιοικούμενο. Έχετε, παρατηρήσει  το όποιο  Δ.Σ. να μη λειτουργεί σωστά, να παραβαίνει το νόμο ή  να έχει διαπράξει παρανομία; Τότε, γιατί το καταργείτε  με το «έτσι θέλω»;

Νομίζετε πως «γκρινιάζω». Όχι, θυμωμένος είμαι. Από την μια «κρατάτε με νύχια και με δόντια» ταμεία, που δεν προσφέρουν τίποτα και διαλύετε ένα ταμείο, το οποίο έχει μια χαρά γιατρούς, καθώς  και εγκαταστάσεις;

Θα τρελαθούμε τελείως; ΑΑΑ!! Και η ομηρεία του ΤΕΒΕ «καλά κρατεί» . Υπόψη ότι έχουμε καταλάβει πως όποια πρόταση κι αν κάνουμε, θα τη ρίξετε στον καιάδα των αχρήστων.

Την επαναλαμβάνουμε, όμως,  ξανά:

  • Αυτοδιοίκητο ταμείο δημοσιογράφων με  υπαγωγή παλαιών και νέων ασφαλισμένων μόνο  στο συγκεκριμένο ταμείο (ακόμη κι αυτών που έχουν ή προτίθεται να εκδώσουν μπλοκάκι).

  • Διατήρηση των αποθεματικών τους.

  • Διατήρηση του Αγγελιόσημου (εδώ άλλες χώρες συζητούν να φορολογούνται κολοσσοί του internet  που έχουν διαφημιστικά έσοδα  και εδώ συζητάμε τη κατάργησή του;).

 

©Typologos.com 2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.