Οι Ασιάτες επισκέπτες «κυριαρχούν» στην τουριστική αγορά!

0
64

Οι Ασιάτες  επισκέπτες  «κυριαρχούν» στην τουριστική αγορά!

22:52:02,11/10/2017
Στιγμιότυπο από το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού

Πλειονότητα ανά τον κόσμο είναι οι Ασιάτες τουρίστες, ενώ οι Κινέζοι επισκέπτες δαπάνησαν πέρυσι 261 δις δολάρια! Αυτό δείχνουν τα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν από ειδικούς, οι οποίοι μίλησαν στις εργασίες του  Διεθνούς  Συνεδρίου Τουρισμού της Philoxenia, με θέμα «Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή Πύλη», το οποίο πραγματοποιείται ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο  αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της Ελλάδας  να γίνει η  πύλη του τουριστικού ρεύματος από την ανατολική Ασία. Υπογράμμισε, μάλιστα, τη σύσφιξη των σχέσεων του εθνικού εκθεσιακού φορέα με την περιοχή, με δεδομένη και την πρόσφατη συμμετοχή της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

«Τα τελευταία έξι με επτά χρόνια ο αριθμός των Κινέζων που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει δεκαπλασιαστεί, φτάνοντας από 15.000 με 20.000 στους 150.000  επισκέπτες»,  ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Γιώργος Τζιάλλας.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κινεζική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ μίλησε  για τις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού να προσεγγίσει την Ασία, στο πλαίσιο της στρατηγικής  για  το άνοιγμα νέων αγορών.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα  αυτή τη χρονιά   θα πετύχει ρεκόρ τουριστών, με τους επισκέπτες να εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 30.000.000,  ίσως και τα 31.000.000 άτομα, επιτυγχάνοντας  ταυτόχρονη αύξηση τουριστικών εσόδων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tourism Generis Γιώργος Δρακόπουλος, σημείωσε πως ένας από τους λόγους για την επιλογή του θέματος του συνεδρίου ήταν το ότι η Δ.Ε.Θ.-Helexpο, αφουγκράστηκε  την αγορά κι αποφάσισε να δει λίγα χρόνια μπροστά, καθώς και να «εστιάσει» σε άλλες αγορές.

Στο βήμα ο διευθυντής Προγράμματος για την Ασία και τον Ειρηνικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Jing Xu και στο βάθος το υπόλοιπο πάνελ της πρώτης συνεδρίας

Κατά τη διάρκεια της θεματικής ενότητας με τίτλο: «Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία» μίλησε ο διευθυντής Προγράμματος για την Ασία και τον Ειρηνικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Jing Xu, ο οποίος παρουσίασε τα εξής στοιχεία:

Κατά τη διάρκεια του  2016  από τους  Ασιάτες τουρίστες πραγματοποιήθηκε.  το 40% των διεθνών τουριστικών δαπανών. Επιπλέον, η  Κίνα  αναδεικνύεται στην πιο «γαλαντόμα» αγορά στον κόσμο από το 2012 (με δαπάνες 261 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι). « Στην Ευρώπη οι Κινέζοι δαπανούν 1.500 με 3.000 ευρώ. Οι τουρίστες από την περιοχή της Ασίας  και του Ειρηνικού ανήλθαν το 2016 συνολικά σε 317 εκατομμύρια. Το 80% εξ αυτών  ταξίδεψε στην ίδια περιοχή, ενώ από το υπόλοιπο ποσοστό – που βγήκε εκτός – ένα 12% κατευθύνθηκε στην Ευρώπη», δημοσιοποίησε ο κ. Xu.

Στην παρούσα φάση η Ασία-Ειρηνικός έχει 25% μερίδιο στον παγκόσμιο τουρισμό, που μέχρι το 2030 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 30%. Σύμφωνα με τον κ. Jing Xu, όλα Σύμφωνα με τους ομιλητές, αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως το επόμενο σύνορο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η ασιατική αγορά.

O διευθυντής Προγράμματος για την Ασία και τον Ειρηνικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Jing Xu

«Εντός των επόμενων πέντε ετών η Κίνα θα κατευθύνει 150 εκατομμύρια τουρίστες σε όλο τον κόσμο ετησίως, που θα ξοδεύουν 300 δις δολάρια», ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Global Tourism Economy Forum Jason Wang. Εστίασε, δε,  στην πρωτοβουλία της Κίνας για το νέο Δρόμο του Μεταξιού, όπου συμμετέχουν πλέον επάνω από 60 χώρες κι αντικατοπτρίζει  το  70% του παγκόσμιου τουρισμού και το 80% της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Από αριστερά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tourism Generis Γιώργος Δρακόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Global Tourism Economy Forum Jason Wang και ο αντιπρόεδρος της Ivy Alliance Tourism Consulting David Tang

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ivy Alliance Tourism Consulting David Tang, ανέφερε πως ο αριθμός των Κινέζων ταξιδιωτών έφτασε το 2016 στα 122 εκατομμύρια, ενώ  το 1998   ήταν μόλις 9 εκατομμύρια!  «Οι εξερχόμενες ροές συνεχώς αυξάνονται. Ο  Κινέζος τουρίστας δαπανά περί τα 2.000 δολάρια κατά μέσο όρο για ψώνια. Στην Κίνα λειτουργούν 4.000 τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό», επισήμανε.

©Typologos.com 2017 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eighteen − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.