Αρωματοθεραπεία – Μία Ολιστική Μέθοδος

0
83

Αρωματοθεραπεία – Μία Ολιστική  Μέθοδος

Aπό τη Τζώρτζια Μπουλιάκη, αστρολόγο – μεταφυσικό σύμβουλο, Esoteric.gr

12:35:49,07/10/2018
Για τη σημασία της αρωματοθεραπείας γράφει η αστρολόγος- μεταφυσικός σύμβουλος Τζώρτζιια Μπουλιάκη

Η αρωματοθεραπεία είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους θεραπείας που ανακάλυψε ο άνθρωπος για τη θεραπεία του σώματος και της ψυχής. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα και νους, αλλά και πνεύμα, για να υπάρχει ισορροπία,  πρέπει αυτά τα τρία να είναι σε αρμονία.

Η δύναμη των αρωμάτων της φύσης

Η αρωματοθεραπεία μέσω των αιθέριων ελαίων καταφέρνει να εναρμονίσει και να εξισορροπήσει και τις 3 υποστάσεις του ανθρώπου. Τα αιθέρια έλαια είναι η «ψυχή»  των φυτών ή βοτάνων από τα οποία μπορούμε να έχουμε  πολλά οφέλη. Μάλιστα, όταν εισπνέονται ή αλείφονται επάνω στο σώμα μπορούν να προσφέρουν τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά οφέλη.

Το άρωμα τους,  έχει την ιδιότητα να διεγείρει τον εγκέφαλο με τέτοιο τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις στη ψυχολογία, στη διάθεση και στο σώμα. Μπορούν να ανασύρουν μνήμες που κάποιος μπορεί να έχει από την παιδική ηλικία του, να του δημιουργήσουν ένα αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης, αλλά και να ανακουφίσουν από διάφορες μυαλγίες,  όπως είναι  οι μυϊκοί πόνοι, ο πονοκέφαλος ή οι ημικρανίες.

Το Ολιστικό αρωματοθεραπευτικό massage

Τα αιθέρια έλαια αναζωογονούν και ηρεμούν το σώμα

Τα αιθέρια έλαια μέσω του massage διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και μέσω του θύλακα της τρίχας περνάνε στο αίμα,  το οποίο τα διαχέει στα ζωτικά όργανα, έτσι ολόκληρο το σώμα αναζωογονείται, όχι μόνο το δέρμα αλλά και η  ψυχή, γιατί τα μαγικά αρώματα των αιθέριων ελαίων καθαρίζουν το πνεύμα οδηγώντας το,  ακριβώς εκεί που ανήκει.

Σε μια συνεδρία αρωματοθεραπείας, τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, θα πρέπει να είναι 100% καθαρά και όχι νοθευμένα, γιατί τότε υπάρχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο αρωματοθεραπευτής χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αιθέρια έλαια και διαφορετικά για το κάθε άτομο, ανάλογα με τις ανάγκες του. Τα ευεργετικά συστατικά των αιθέριων ελαίων μπορούν να βοηθήσουν στην συνολική υγεία, την ψυχολογία, την ευεξία και την ομορφιά.

Η χρήση τους, θα πρέπει να γίνεται σωστά, ποτέ δε θα πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα χωρίς να έχει γίνει πρώτα η αραίωσή τους,  με κάποιο έλαιο – βάση,  όπως  είναι το αμυγδαλέλαιο ή άλλο έλαιο βάσης.  Τα μόνα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς αραίωση είναι η λεβάντα, το tea tree και το αγνό απόσταγμα τριαντάφυλλου.

Προσέξτε, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα τρία χωρίς αραίωση θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι καθαρά αιθέρια έλαια 100%, ειδικά το τριαντάφυλλο είναι πιο δυσεύρετο στην αγνή μορφή του,  λόγω της υψηλής τιμής του.

Η άλλη πλευρά της Αρωματοθεραπείας

Η Αρωματοθεραπεία δε  σταματάει μόνο στα υπέροχα αρώματα, στις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και στο θεραπευτικό massage, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή ζωή με διάφορους τρόπους, σαν άρωμα χώρου, αρωματικό για τη ντουλάπα σας, το αιθέριο έλαιο tea tree έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που το καταστούν ιδανικό για τα αποστήματα, τα τσιμπήματα εντόνων, την ακμή, καθώς  και την απολύμανση του χώρου.

Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου σε μια κρέμα βάση μπορούν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική κρέμα προσώπου ή σώματος, μέσα σε άργιλο θα μπορούσε να γίνει μια τέλεια μάσκα ή απλά να ρίξετε λίγες σταγόνες στο αγαπημένο σας,  λάδι σώματος μετατρέποντάς το,  σε ένα μοναδικό αρωματικό λάδι που θα μυρίζει υπέροχα,  αλλά θα σας δώσει και τις υπέροχες ευεργετικές ικανότητες των αιθέριων ελαίων.

Αιθέρια Έλαια και Chakras

Τα Αιθέρια έλαια συνδέονται άμεσα και βοηθούν στην καλή λειτουργία των ενεργειακών κέντρων του σώματος ή chakras. Επιλέξτε το σωστό αιθέριο έλαιο για σας,  ώστε να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε και να εξισορροπήσετε το chakra που επιθυμείτε, όπως και την ομάδα οργάνων και ενεργειών που το ακολουθεί.

1ο Chakra της Βάσης ( Basic chakra ): Πατσουλί, Κέδρος, Vetiver, Ylang-ylang, Τζίντζερ, Θυμάρι.

2ο Chakra του ιερού ή του επινεφριδίου ( Navel chakra ): Λεβάντα, Δεντρολίβανο, Ylang-Ylang, Άρκευθος, Σανταλόξυλο.

3ο Chakra του Ηλιακού Πλέγματος ( Solar Plexus chakra ): Λεβάντα, Περγαμόντο, Δεντρολίβανο, Vetiver, Μέντα, Petitgrain, Ελίχρυσο.

4o Chakra της Καρδιάς ( Heart chakra ): Γεράνι, Τριαντάφυλλο, Λεβάντα, Νερολί, Palmarosa, Περγαμόντο, Ylang-Ylang.

5o Chakra του Λαιμού ( Throat chakra ): Λεβάντα, Μύρτιλλο, Χαμομήλι, Τριαντάφυλλο.

6o Chakra του Τρίτου Ματιού ( Third Eye chakra ): Γεράνι, Λεβάντα, Γιασεμί, Μύρο, Σανταλόξυλο.

7o Chakra της Κορώνας ( Crown chakra ): Γιασεμί, Λιβάνι, Σανταλόξυλο, Μύρο.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

9 − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.