Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής Αριστοτέλης Λούμης θα δώσει δωρεάν διάλεξη στη Θεσσαλονίκη

0
354

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής Αριστοτέλης Λούμης θα δώσει δωρεάν διάλεξη  στη Θεσσαλονίκη

16:55:57,06/14/2018
H κρίση γεννά ευκαιρίες. Πως μπορεί να τις αξιοποιήσει κανείς;

Η  εταιρεία  οπτικών  Ellison Eyewear είναι διάσημη ανά τον κόσμο και  το όλο εγχείρημα δημιουργήθηκε χάρις στην οξυδέρκεια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Αριστοτέλη Λούμη, ο οποίος τον Ιούνιο του 2018  έρχεται στη Θεσσαλονίκη  για να δώσει μια δωρεάν διάλεξη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος θα μιλήσει με θέμα: «Δημιουργώντας σε καιρό κρίσης» στις 11 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  της  Αντιπεριφέρειας  Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και  του  Γενικού  Προξενείου  των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι η ομιλία και η  συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στα  αγγλικά χωρίς μετάφραση.

Ο Αριστοτέλης Λούμης θα μιλήσει για το πως ισορρόπησε την εκτίμηση προς την πατρίδα του και την ελληνική κληρονομιά του κατά τη  διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Επίσης, θα εξιστορήσει το πως έκανε πράξη την όλη ιδέα του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα αναλύσει το πως η αποφασιστικότητα και το όραμα τον οδήγησαν σε μία επένδυση – συνεργασία με το  δισεκατομμυριούχο Marcus Lemonis, καθώς  και την εταιρεία Marcus Lemonis Fashion Group.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Ellison Eyewear  ίδρυσε τη γνωστή επιχείρηση  με την οποία «μετέφερε» το πάθος για ποιοτικό σχέδιο, επιχειρηματικότητα και φιλανθρωπία, όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του,  που είναι το Σικάγο, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ο Αριστοτέλης Λούμης διαθέτει εκτενή εμπειρία στις επιχειρήσεις και στο marketing, ενώ ο ίδιος ανυπομονεί να αναστατώσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία οπτικών εισάγοντας ένα ισόβιο μοντέλο καταναλωτή – υπηρεσίας,  το οποίο θα υποστηρίζει παράλληλα μία ενσωματωμένη κοινωνική αποστολή.

Στόχος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία από  την αρχή ήταν  να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και να επιτύχει κορυφαία κατασκευή σε πραγματικές τιμές.

Έτσι,  έμεινε στην Ιταλία, αλλά και στην πατρίδα του πατέρα  του, την Ελλάδα  επί  τρία χρόνια. Συνάμα, ερευνούσε υλικά και παραγωγή όσον το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας. Ο Αριστοτέλης κατέληξε τελικά σε ένα μικρό –  οικογενειακό εργοστάσιο στην Ελλάδα, όπου πέρασε χρόνο μαθαίνοντας τη διαδικασία και έγινε ειδικός στον σχεδιασμό , καθώς και στην παραγωγή των δικών του, σχεδίων.

Ζώντας μεταξύ της καινοτομίας και της φιλανθρωπίας γνώριζε ο  Αριστοτέλης Λούμης ότι η εταιρεία του,  θα έπρεπε να είναι μέρος του κοινού καλού. Όχι μόνο διαταράσσει το μονοπώλιο στα οπτικά με την ειλικρινή του τιμολόγηση, αλλά εισάγει και μία κοινωνική αποστολή.

Μέχρι και  σήμερα  έχουν «οδηγήσει»  οι πρωτοβουλίες του Αριστοτέλη Λούμη  στη δημιουργία περισσοτέρων από 20 θέσεων εργασίας και σε επταψήφια ποσά που συμβάλουν στην οικονομία της Ελλάδας.  Μέχρι  και τώρα προσέφερε γυαλιά σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους,  που το είχαν ανάγκη .

Ακόμη, δημιούργησε το πρώτο από πολλά Ellison Market Place για να βοηθήσει στη  συριακή προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και έχτισε περισσότερα από 40 σπίτια στη Λατινική Αμερική.

Ο Αριστοτέλης  Λούμης τράβηξε την προσοχή του Ελληνο-Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Marcus Lemonis, γεγονός που τον οδήγησε στο να γίνει δέκτης επενδύσεων, να κάνει «γυρίσματα»  για την εκπομπή  «Theprofit»  του  τηλεοπτικού καναλιού CNBC και να γίνει συνέταιρος στο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως Marcus Lemonis Fashion Group.

Ο ίδιος δεν ήταν πάντα μέλος της αγοράς των χειροποίητων οπτικών πρώτης ποιότητας, αλλά ξεκίνησε  από τον κλάδο της οδοντιατρικής, σπουδάζοντας στο University of Iowa. Εκεί άρχισε το ταξίδι του με την Ellison,  η οποία  ήταν μία από τις τέσσερις εταιρείες,  που έγιναν δεκτές στο επιταχυνόμενο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Iowa Venture School.

Ο Αριστοτέλης  Λούμης είναι σήμερα Youth Profession Chair στο Greek America Foundation and Project Hope for Greece και μέλος του Entrepreneur’s Organization Fellowship Program.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

three × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.