Το Α.Π.Θ. τιμά τον Διονύση Σαββόπουλο

0
34

Το Α.Π.Θ.  τιμά  τον  Διονύση Σαββόπουλο

17:08:26,11/09/2017
O “Νιόνιος” του Ελληνικού τραγουδιού τιμάται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.)  θα αναγορευθεί ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Σαββόπουλος, ως αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προσφοράς του στην ελληνική μουσική και στιχουργική κατά διάρκεια  τελετής, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών.

« Ο Διονύσης Σαββόπουλος κατόρθωσε, με τον τρόπο του, αυτό που μόνο η σημαντική τέχνη μπορεί να κατορθώσει. Ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησής του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά,  καθώς  και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες», αναφέρεται στο σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Ακόμη τονίζεται πως ο τιμώμενος προσέφερε για πολλά χρόνια και με άριστα αποτελέσματα στη μελέτη και την ερμηνεία του ελληνικού τραγουδιού.

Το πρόγραμμα της Τελετής είναι το εξής:

Πρώτα, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. –  καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας – καθηγητή,  Αιμίλιο Μαυρουδή.

Τον  έπαινο του τιμώμενου θα εκφωνήσει ο καθηγητής  του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και ακαδημαϊκός, Θεόδωρος Παπαγγελής. Η αναγόρευση, επίδοση επίδοση του διασήμου και του τίτλου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Αιμίλιο Μαυρουδή.

Θα ακολουθήσει επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ.- καθηγητή. Περικλή Α. Μήτκα.

Η τελετή θα κλείσει με την αντιφώνηση και την ομιλία του Διονύση Σαββόπουλου σχετικά με τη ζωή και το έργο του.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

seventeen + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.