Ανάλυση ημιτελικών Μουντιάλ 2018


Ανάλυση ημιτελικών Μουντιάλ 2018

Toυ Νίκου Μόσχοβου

22:46:50,07/09/2018

Είναι πολύ πιθανό και οι δύο ημιτελικοί του Μουντιάλ 2018 να κριθούν στα πέναλτι

Τέσσερις ομάδες και ισάριθμες  διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου αναμετριούνται στους ημιτελικούς αγώνες, ήτοι:  Γαλλία – Βέλγιο , Τρίτη 10 Ιουλίου, Αγία Πετρούπολη και Κροατία – Αγγλία, Τετάρτη 11 Ιουλίου, Μόσχα) στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία. Ας τις γνωρίσουμε:

Η Γαλλία  είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις.  Διαθέτει πολλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές με πλούσια σωματικά προσόντα. Έχει μια ιδιαιτερότητα ένας φορ (ο Αντουάν Γκριεζμάν) παίζει το ρόλο του «δεκαριού» στην ομάδα και ως τώρα τα καταφέρνει θαυμάσια. Το 10 ο Κ. Μπαμπέ παίζει το ρόλο ενός ιδιότυπου εξτρέμ.

Οι Γάλλοι αρέσκονται να παίζουν γρήγορα με τριγωνική διάταξη ανάπτυξης. Έχουν ένα θέμα στην άμυνα. Αν δεν κάνουν εκεί λάθη και περιορίσουν τους  Εντ. Αζάρ – Λουκακού, τότε ίσως πάρουν μια άνετη νίκη.

Το Βέλγιο, όμως, είναι κι αυτό πλήρες σε όλες τις θέσεις.  Διαθέτει υπεροπλία  στο δυνατό φυσικό παιχνίδι, αλλά  το θέμα μέχρι πότε θα παίζει στα όρια της σκληρής αντιμετώπισης των αντιπάλων του. Τα  μεγάλα  όπλα  του Βελγίου είναι ο Εντ Αζάρ ίσως το μοναδικό κλασσικό δεκάρι αυτού του Μουντιάλ και ο  προπονητής του, Ρ. Μαρτίνεθ,  ο  οποίος μπορεί να αλλάζει σύστημα ανάλογα με τον αντίπαλο, που έχει μπροστά του. Εάν το ματς με τη Γαλλία πάει στα πολλά γκολ και από τις δύο ομάδες, τότε θα περάσει  αυτό στον τελικό.

Η Κροατία έχει μια καλή τετράδα μέσων, την οποία συντονίζει ο Λούκα Μόντριτς. Μέχρι και τώρα είχε και τη ρέντα με το μέρος της, διότι κέρδισε δυο προκρίσεις στα πέναλτι. Το θέμα, αν έχει και τις φυσικές δυνάμεις να κάνει την υπέρβαση, γιατί το παιχνίδι της, είναι το ίδιο πάντα.

Παίζει με πολλές παράλληλες πάσες και με σέντρες στους ψηλούς αμυντικούς ή με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Έχει τύχη στον ημιτελικό, εάν μπορέσει και κοντρολάρει το ρυθμό απέναντι στην Αγγλία.

Για την Αγγλία θεωρούσαμε πως κτίζει μια ομάδα για το μέλλον, που λογικά η κορύφωση γι’ αυτήν θα ερχόταν στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Με την άνετη πρόκριση επί της  Σουηδίας στα προημιτελικά έδειξε πως έχει και τη στόφα της μεγάλης ομάδας, ενώ η  θετική ψυχολογία των παικτών «αγγίζει» το ταβάνι.

Αν παίξει γρήγορα και ο Χάρι Κέιν ταλαιπωρήσει τους αντίπαλους αμυντικούς, τότε θα είναι στον τελικό .Μάλιστα, θα  το αξίζει, γιατί χωρίς πολλά λόγια ο τεχνικός διευθυντής  Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έχτισε μια ομάδα, που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.