Ένα βήμα τη φορά- Το Μιούζικαλ

Από την κούρσα της ζωής... Στο περπάτημα της ψυχής.Τι ζητάμε τι αφήνουμε τι κουβαλάμε.

0
25
Η Ερμιόνη μαθαίνει τη ζωή και να υλοποιεί τα όνειρά της

To μιούζικαλ «Ένα Βήμα τη Φορά» της Μαρίας Στεφάνου στο Θέατρο Άνετον της Θεσσαλονίκης  

14:41:18, 12/02/2017


Το έργο εμπεριέχει γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, με πολύ χορό και μελωδίες ψυχής

Το μουσικό υπερθέαμα «Ένα Βήμα τη Φορά» της Μαρίας Στεφάνου «ανεβαίνει»  στις 3 και  9  Δεκεμβρίου 2017 (ώρα έναρξης: 8.30 το βράδυ) στο θέατρο Άνετον της Θεσσαλονίκης.

Περίληψη του έργου

Το συγκεκριμένο μουσικό  παραμύθι αφορά στο «περπάτημα» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα «πρέπει», το «θέλω», το «μου αρέσει» και την ευθύνη της.

Η Ερμιόνη μαθαίνει τη ζωή και να υλοποιεί τα όνειρά της

Έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς  ως «ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, αλλά  τόσο απλές αλήθειες της ανθρώπινης  διαδρομής». Ο «δρόμος» των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας που είναι η μικρή  Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά , καθώς  και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας περαστικός, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη,  όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Το έργο εμπεριέχει γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, με πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. Το κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να   δώσει κι ένα άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock ’n’ roll ρυθμούς.

Τα τραγούδια είναι γραμμένα για την κάθε ηλικία. Αποτυπώνουν το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη,  μέχρι και  να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

Το κείμενο, τη σκηνοθεσία, τις χορογραφίες, τη σύνθεση της μουσικής και τους στίχους έκανε η Μαρία Στεφάνου. Την ενορχήστρωση πραγματοποίησαν οι Νίκος Πολίτης και Ηλίας Μισιρλής.

Τα κουστούμια επιμελήθηκαν οι Δέσποινα Γωνιάδου, Έλενα Παπανικολάου, Αναστασία Δόση και Πάρις Γκέλη. Υπεύθυνοι της σκηνογραφίας είναι οι  Σταματία Κολωνιάρη και  Δημήτρης Τσώνος.

Projection Creator είναι ο  Γεώργιος Πισανίδης. Τα γραφιστικά πραγματοποίησε η Σταματία Κολωνιάρη, ενώ το Voice Acting έγινε από τους  Νίκο Χασάπη, Νίκο  Πολίτη  και  Μαρία Στεφάνου. Τα φώτα σχεδίασε ο Νίκος Κεχαγιάς. Τα φώτα χειρίζεται ο Νίκος Ροσσόπουλος, που υποστηρίζει τεχνικά κι οργανωτικά την παράσταση. Στα πλήκτρα θα βρίσκεται ο Ανδρέας Μαρκάτης και την ηχοληψία υλοποιεί ο Σωκράτης Τσιούλης.

Ο περαστικός μαθαίνει στην Ερμιόνη το πως θα σταθεί στα πόδια της

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Περαστικός: Άγγελος Ρούσσος, Μικρή Ερμιόνη: Ανδρομάχη Καΐση Έφηβη Ερμιόνη: Κατερίνα Κάιφα, Ενήλικη Ερμιόνη: Χαρούλα Μαρή, Στιγμή: Αρετή Μαρκολειβαδίτη, Ζητιάνα: Κυριακή Τσαλίκη, Πολιτικός: Νίκος Βασταρούχας, Πρίγκιπας: Ηλίας Καπούλας – Κωνσταντίνος Μελλισάς , Μουσική: Κέλλη Ανταμπούφη, Θυμός: Σοφοκλής Χριστοδούλου με το ομώνυμο τραγούδι του, Ο Είπε Θέλω: Ηλίας Μισιρλής
Πιτς: Στράτος Μπαμπαγιαννάκης,  Κωστάκης: Αλέξανδρος Λαέρτης Σίσκος  και Ηλίας Καραμήτρος.

Εμφανίζονται οι εξής χορεύτριες – ηθοποιοί: Δόμνα Μπίκου, Σταυρούλα Καπίδου, Κωνσταντίνα Βαρσακέλη,  Αθηνά Δουλγιέρη, Τερέζα Σπυρογιάννη .

Τα φωνητικά αποδίδει ο Ιορδάνης Τσάλωφ και η παραγωγή έκανε η εταιρεία Maria Stefanou Productions.

Οι τιμές των  εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Κανονικό  12€ στην Πλατεία  και  10€  στον  Εξώστη.

Μειωμένο 10€  στην Πλατεία  και 8 στον Εξώστη.

Για  Συλλόγους – Ομάδες  άνω των 10 ατόμων 9€ στην  Πλατεία και 7€ στον Εξώστη.

Για τις πρωινές παραστάσεις των  Σχολείων διαμορφώθηκε η τιμή στα 8€.

Πληροφορίες παρέχονται και πραγματοποιείται η  προπώληση των  εισιτηρίων στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 6975-67.27.12.

©Τypologos.com 2017

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.